Societat 11/09/2020

Les Balears tenen un rastrejador de coronavirus per a cada 3.000 habitants

100 militars reforcen des d'aquest divendres el servei per detectar contactes estrets i les Illes ja en disposen de 390

K. O.
2 min
Militars a la central de Palma des d'on es gestiona el servei de rastrejadors.

PalmaEls 100 militars que des d'aquest divendres ajuden a rastrejar els contactes estrets dels casos positius de coronavirus permeten que la ràtio a les Balears sigui d'un rastrejador per a cada 3.000 habitants. En total, les Illes en disposen de 390. L'equip militar està format per 88 efectius de la Comandància General de les Balears, onze de l'Exèrcit de l'Aire i un de l'estació naval de l'armada, segons ha explicat el comandant Lorenzo Corellano. Els efectius es podran incrementar si és necessari.

Els militars han visitat aquest divendres la central de coordinació ubicada al polígon de Can Valero de Palma per rebre formació sobre el funcionament del sistema de salut i el sistema informàtic. Els nous rastrejadors contactaran amb els positius que hauran d'informar dels contactes estrets que han tingut en els darrers dies perquè després els militats els avisin si estan o no contagiats després de fer una prova PCR.

El comandant Lorenzo Corellano.

La directora assistencial de Salut a les Balears, Eugenia Carandell, ha rebutjat que hi hagi hagut cap "reticència" per sumar efectius militars a l'equip de rastrejadors perquè "si tinguéssim pocs infectats, no seria necessari demanar ajuda a altres institucions", segons ha dit.

El reforç respon a l'increment de contagis de les darreres setmanes, que, de fet, ha obligat a confinar la zona bàsica de salut de Son Gotleu, que també inclou els barris de Can Capes, la Soledat Nord i una part de Son Canals. "En pocs temps pot haver-hi problemes als centres de salut i als hospitals", ha comentat Carandell, i la incorporació dels nous efectius preveu reduir aquesta possibilitat

La directora ha reconegut que el centre salut de Son Gotleu està saturat i que per això la Conselleria ha instal·lat un autobús a la zona per ajudar a fer més proves PCR. Si és necessari, s'obriran més línies de proves ràpides a Son Dureta.

stats