Tribunals
Societat 25/04/2024

Un exreclús nega haver violat un altre pres i atribueix la denúncia a una venjança per no donar-li tabac

La Fiscalia demana deu anys de presó per a l'acusat i el pagament d'una indemnització de 10.000 euros a la víctima

ARA Balears
2 min
L'acusat de violar un company de cel·la a la presó de Palma, durant el judici a l'Audiència Provincial.

PalmaUn exreclús ha negat aquest dijous, a l'Audiència Provincial de les Balears, haver violat un altre pres a la presó de Palma obligant-lo a fer-li una fel·lació, i ha atribuït la denúncia a una venjança per haver-se negat a donar-li tabac. Segons ha recollit Europa Press, la Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha acollit el judici, en què la Fiscalia demana deu anys de presó per a l'acusat, un home de 30 anys, i que pagui una indemnització de 10.000 euros a la víctima.

L'acusat, que va estar més de quatre anys i mig a la presó per delictes contra el patrimoni, amenaces i trencament de mesura cautelar, en va sortir fa dos anys. La Fiscalia situa els fets en el 2021, en una època en què l'acusat i el denunciant varen ser companys de cel·la. A les preguntes del fiscal, l'acusat ha negat haver forçat la víctima a fer-li fel·lacions en tres ocasions diferents, haver-lo perseguirt pessigant-li el cul o haver-li dit frases obscenes com "vull donar-te més de la meva llet" o haver-lo amenaçat. A més, ha assegurat que el denunciant era molt més corpulent que ell i més intimidant.

L'acusat també ha explicat que la denúncia es deu a una venjança per haver-se negat a donar tabac al seu company. L'home ha declarat que varen tenir una discussió per aquest motiu: "Em va demanar que li compràs paquets perquè tenia moltes ganes de fumar, i li vaig dir que no, que els doblers que em donava la meva família eren escassos, i que ho demanàs a algú altre". Així mateix, el processat ha negat haver oferit a la víctima productes de l'economat a canvi de sexe. "Jo volia jugar al més net possible per aconseguir els meus permisos, no venia les meves pastilles ni res", s'ha defensat, i ha assegurat que mai no va tenir cap expedient disciplinari. Segons la seva versió, es va adonar al final de la seva condemna que l'havien denunciat per agressió sexual.

La víctima demana declarar a porta tancada per por

Per la seva banda, la declaració del denunciant s'ha fet a porta tancada i separat per un paravent de l'acusat. La víctima ho havia sol·licitat per por de represàlies. El jove ha relatat tres episodis exposant que l'acusat el va sotmetre amb força física i violència verbal.

Un funcionari de la presó ha explicat que el denunciant va acudir a ell i a una treballadora social per contar el que havia passat, assegurant que el seu company de cel·la l'havia forçat i que se sentia "assetjat". També va indicar que li deia frases com "ets el millor que m'ha passat" i "estàs boníssim". Després de la conversa amb els treballadors, van canviar de cel·la el denunciant. El funcionari ha apuntat que altres interns del mòdul s'havien queixat per "un cert excés de confiança", com comentaris obscens o la "petició de favors de naturalesa sexual" per part de l'acusat.

Tot i això, segons el funcionari, van ser "comentaris de pati" i cap va formalitzar una denúncia. La Fiscalia ha mantingut la seva petició de deu anys de presó, mentre que la defensa ha sol·licitat l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

stats