Sanitat proposarà regular l'ús de la mascareta a la platja: per passejar si no hi ha distància

El ministeri pactarà la modificació de la norma aquest dimecres amb les comunitats

2 min
Una dona amb mascareta a la platja de Barcelona.

MadridEl ministeri de Sanitat proposarà aquesta tarda a les comunitats autònomes que l'ús de la mascareta a la platja sigui obligatori només quan s'estigui passejant o en situacions en què no hi hagi distància de seguretat, però no durant el bany, la pràctica d'esport o en els períodes de descans en un lloc fix. Aquestes són algunes de les idees recollides en l'esborrany del document que es discutirà avui, a què ha tingut accés Efe. L'objectiu de la sessió serà "modular" l'obligatorietat de l'ús de mascaretes que recull la llei de nova normalitat fins i tot quan es pot mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.

En concret, aquesta tarda es pretén acordar la regulació de l'article 6.2 que estableix que no és exigible l'ús de mascareta en el cas de l'exercici d'esport individual i permet que es pugui exceptuar l'ús de mascareta quan, per la mateixa naturalesa de les activitats, aquest ús resulti incompatible, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Sanitat plantejarà al ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d'aquesta tarda que s'equiparin a l'exercici d'esport individual les activitats que suposin un esforç físic intens, de caràcter no esportiu, a l'aire lliure i de forma individual.

La proposta declara activitats incompatibles amb l'ús de la mascareta el bany al mar, llacs o embassaments, rius o altres espais aquàtics naturals o en piscines a l'exterior o cobertes. També exclou de la norma la pràctica d'esport en el medi aquàtic, sigui natural o artificial, i els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d'esport en el medi aquàtic. En el cas de les platges o en entorns similars, s'eximirà de portar la mascareta a qui estigui en un punt determinat i respectant la distància mínima d'1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents o assimilats. A les piscines, només entre intervals d'activitat.

També en quedaran exemptes les activitats de socorrisme o rescat quan requereixen accedir al medi aquàtic, els períodes estrictament necessaris per menjar o beure, en llocs on estigui autoritzat.

En canvi, Sanitat proposa l'ús obligatori de la mascareta en el passeig pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals i en el passeig a la riba del mar i dels altres entorns aquàtics. També als vestuaris de piscines públiques o comunitàries, excepte en les dutxes, i a l'exterior o interior d'establiments d'hostaleria fora dels períodes necessaris per menjar o beure.

stats