Societat 05/11/2020

Salut detecta un brot de coronavirus a la residència Cas Serres d'Eivissa amb 15 treballadors contagiats

S'estan fent proves PCR a tots els usuaris que han tingut contacte estret amb el personal que ha donat positiu

Ara Balears
1 min
El laboratori de Son Espases, on s'analitzen mostres de covid-19.

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat un brot de coronavirus a l'hospital residència assistida de Cas Serres, a Eivissa, que afecta un total de 15 treballadors. Segons ha informat Efe a través del Consell d'Eivissa, després de detectar els contagis entre el personal s'han fet proves PCR a tots els usuaris que han tingut contacte estret amb els treballadors positius.

Cal recordar que el portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va informar ahir d'un brot de covid-19 a la residència de gent gran DomusVi Can Carbonell, a Marratxí, que, per ara, ha afectat 11 usuaris i tres treballadors. Tots els ancians contagiats estan hospitalitzats. El brot s'ha trobat gràcies a un cribratge preventiu que fa l'IMAS amb la Creu Roja a tots els centres de Mallorca.

Quant a la residència Reina Sofia d'Eivissa –que va ser intervinguda per Salut per contenir-ne els contagis–, 11 treballadors i 36 usuaris continuen amb el virus actiu. D'aquests, 14 estan ingressats a l'hospital i un total de 90 residents estan aïllats per haver estat en contacte estret amb algun dels positius. Al centre de dia Can Blai, a Eivissa, hi ha tres treballadors positius i cap usuari contagiat. Aquest dimecres comença un altre cribratge en aquest centre.

stats