El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller: "La intervenció era necessària des del primer minut"

Pepo Rullan ha assegurat a IB3 que han hagut de transformar el centre en un hospital i que per això "necessitàvem ajuda i col·laboració de les institucions"

El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller, Pepo Rullan, ha assegurat a IB3 que la intervenció del centre era necessària des del primer moment. "La intervenció era necessària des del primer minut, nosaltres no som un hospital", s'ha defensat Rullan. Aquesta residència la van intervenir el 20 de setembre, després de detectar-hi que 83 usuaris estaven contagiats de covid-19.

Arran d'aquesta intervenció, el director general del Servei de Salut de la Conselleria de Salut i Consum, Juli Fuster, va explicar que  els circuits del centre no estaven ben delimitats i que "es mesclava la gent positiva amb la que no ho era", fet que suposava "una font de contagi". A més, es va determinar que hi havia manca de personal per atendre tots els usuaris. 

En aquest sentit, Rullan diu que han hagut de transformar la residència en un hospital i que per això "necessitàvem ajuda i col·laboració de les institucions". "Si la gent que en sap no col·labora, no ens en sortirem", ha remarcat. 

El propietari del centre pensa que aquesta pandèmia ha posat de manifest que el sistema està obsolet i que s'ha de canviar. A més, admet que el covid-19 ha afectat el sector i que ara la gent té por de dur les persones grans als centres. Rullan assegura que l'obertura de les portes ha estat el motiu pel qual els casos han augmentat perquè diu que durant la primera onada la gent estava tancada i no hi va haver problemes.

Recordem que la mateixa setmana que varen intervenir la residència,  Albert Carné, qui va perdre la seva mare, que era usuària del centre, denunciava que des de l'any 2013 la gestió d'aquest centre era dolenta i que hi havia hagut metges que li havien dit que la seva mare "no estava ben nodrida i la darrera vegada que la varen veure em varen dir que estava deshidratada". 

Salut assegura que a la residència Bell Entorn "es mesclava la gent que era positiva amb la que no ho era"

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF