Societat 22/09/2020

Salut assegura que a la residència Bell Entorn "es mesclava la gent que era positiva amb la que no ho era"

El director general del Servei de Salut de la Conselleria, Juli Fuster, afirma que "els circuits no estaven ben delimitats"

A. Tarragó
2 min
Un equip tècnic  s’ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment dels usuaris./ ISAAC BUJ

PalmaEl director general del Servei de Salut de la Conselleria de Salut i Consum, Juli Fuster, ha explicat aquest dilluns que, arran de la intervenció a la residència Bell Entorn, varen descobrir que "els circuits no estaven ben delimitats" i que "es mesclava la gent positiva amb la que no ho era", fet que suposava "una font de contagi": Juntament amb això, varen detectar que "hi havia manca de personal".

Fuster ha fet aquestes declaracions amb motiu de la seva visita al punt covid-exprés situat a l'antic hospital Son Dureta. Amb relació al cas de Bell Entorn, ha explicat que, tot i que "varen signar la intervenció dissabte", l'actuació de l'IB-Salut va començar "una setmana abans", en el moment en què varen descobrir els casos positius.

El director general ha especificat que el brot de la residència de Sóller va sortir quan "una persona resident va ingressar a un hospital públic per una operació i va donar positiu en coronavirus a la prova PCR". Arran d'això, es va fer un "cribratge a tota la residència i varen sortir 12 casos més". Així mateix, en una segona tanda de proves, varen sortir 30 positius en covid més. Va ser aleshores quan varen decidir "anar a la residència per veure què passava i com s'estava contagiant la gent".

En el cas de la residència de la Bonanova, Fuster ha recordat que "amb els dos primers casos positius l'IB-Salut va decidir fer un cribratge", a partir del qual varen sortir una desena més de contagis. A hores d'ara, afegeix, "estan pendents de fer un cribratge a tota la residència", però assegura que ja han pogut comprovar que "els circuits sí que estan ben delimitats i que hi ha personal suficient". Pel que fa a les persones positives, ja es troben ingressades als hospitals de la Conselleria, segons ha aclarit el directiu.

stats