Detecten un brot a la residència de la Bonanova amb deu contagis

Segons fonts de la Conselleria de Salut, nou dels positius corresponen a usuaris i un a un professional del centre

La Conselleria de Salut i Consum ha detectat aquest dilluns migdia un brot de coronavirus a la residència pública de la Bonanova, segons ha avançat el diari El Mundo i ha pogut confirmar l'ARA Balears amb fonts del Govern. En total, s'han registrat nou casos positius d'usuaris del centre i un d'un professional, i Salut no descarta que les dades "evolucionin els propers dies".

D'acord amb la informació publicada per El Mundo, inicialment una de les residents del centre va donar positiu en coronavirus després de presentar símptomes compatibles amb la malaltia. Dos casos més s'hi varen sumar a final de setmana, davant la qual cosa varen demanar la presència de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de l'IB-Salut, que durant el cap de setmana hi han fet un cribratge de les plantes afectades. Com a resultat, s'han detectat sis usuaris contagiats més i un treballador.

Moren set persones més per covid-19 durant el cap de setmana

Per ara, es mantenen en aïllament les plantes afectades i els contactes estrets dels casos positius de manera preventiva. Aquesta és la residència més gran que gestiona el Consell de Mallorca, amb més de 320 places.

Aquest mateix dilluns, la Conselleria ha notificat una mort més per coronavirus en una residència que divendres passat. En total, ja han mort 125 persones en aquests centres. A hores d'ara, hi ha un total de 256 usuaris i 93 professionals amb contagi actiu de coronavirus i 127 residents hospitalitzats per la malaltia al conjunt de les Balears.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF