Societat 21/09/2020

Moren set persones més per covid-19 durant el cap de setmana

Salut ha comunicat que les darreres 24 hores s'han comptabilitzat 103 PCR positives, però el total de casos nous del cap de setmana notificats al Ministeri ha estat de 582

Ara Balears
2 min
A les Balears ja han mort 19 persones amb coronavirus

PalmaA les Balears el Govern ha comunicat aquest dilluns un total de set morts per coronavirus, i una xifra tan alta com aquesta no es notificava des de mitjan abril, segons les dades de la Conselleria de Salut. Cal tenir en compte, però, que les set defuncions no han passat en un sol dia, sinó que són les que s'han acumulat des de divendres. Ara el total de defuncions ascendeix ja a 284 d'ençà que va començar la pandèmia.

Així mateix Salut ha detectat 103 PCR positives les darreres 24 hores, tot i que el total de casos nous de coronavirus notificats al Ministeri ha estat de 582 més que divendres. Els casos actius, per altra banda, han pujat en 459 durant el cap de setmana, de manera que a les Balears n'hi ha actualment 2.819, el segon dia amb més casos actius detectats, tal com podeu veure tot seguit.

Pel que fa a la situació als hospitals, la Conselleria ha comunicat que hi ha hagut 12 nous ingressos a les plantes dels hospitals de les Illes entre diumenge i dilluns, dada que arriba ja arriba als 328. Tot i això, els casos que es troben hospitalitzats a Cures Intensives han davallat en dos i se situen en un total de 64. Al mateix temps, s'han registrat sis altes hospitalàries i 189 d'Atenció Primària.

Per illes, a Mallorca les darreres 24 hores s'han detectat 101 PCR positives i a Eivissa, dues, mentre que a Menorca i Formentera no se n'ha trobat cap. Els ingressos que hi ha a planta amb contagi actiu de coronavirus són 268 a Mallorca –60 a UCI–, tres a Menorca –cap a UCI–, 57 a Eivissa –quatre a UCI–, i cap a Formentera. Els casos sota vigilància domiciliària per part d'Atenció Primària són 4.680 a Mallorca, 69 a Menorca, 765 a Eivissa i 25 a Formentera.

A les residències per a la gent gran, a hores d'ara, hi ha 256 usuaris i 93 professionals amb contagi actiu de coronavirus i 127 residents hospitalitzats per la malaltia. En total, ja han mort 125 persones, una més que divendres. Per altra banda, el nombre d'actius entre professionals sanitaris és de 126 i 240 es mantenen en vigilància.

stats