"És molt greu que en una residència la hidratació i la nutrició no estiguin cobertes"

Albert Carné va perdre la seva mare, que era usuària de la residència Bell Entorn de Sóller, i denuncia que des de l'any 2013 "la gestió del centre era dolenta"

"En alguns casos hi ha hagut metges que m'han dit que no estava ben nodrida i la darrera vegada que la varen veure em van dir que estava deshidratada". Així ha denunciat Albert Carné  al programa Els Dematins d'IB3 les condicions en les quals estava la seva mare, que va morir la setmana passada a la residència Bell Entorn de Sóller, on en aquests moments hi ha més de 100 persones infectades per covid-19. "És molt greu que en una residència coses bàsiques com la hidratació i la nutrició no estiguin cobertes". 

Carné ha assegurat que des de l'any 2013, quan la seva mare va entrar al centre, "la gestió era dolenta" i que sempre ha lluitat per intentar millorar la situació, però que mai ha pogut. A més, explica que d'ençà que s'hi va detectar el primer positiu en coronavirus dia 7 de setembre "no hem rebut cap telefonada ni correu" i que rebien la informació dels mitjans de comunicació. 

"A mi no em varen dir que ma mare (que tenia una demència frontotemporal) estava confinada perquè la seva companya d'habitació havia donat positiu en covid-19 i un dia després de saber-ho em varen dir que la traslladaven a Palma directament perquè no menjava. Un dia després va morir". Carné diu que va ser el mateix metge que la va atendre qui li va dir que tenia una infecció molt grossa, que estava deshidratada i que no duraria molt. "No la vaig poder veure fins cinc minuts abans que morís". 

Respecte de la intervenció que ha fet el Govern balear a la residència, Carné diu que, en el seu cas, "no hi ha arribat a temps", i que no entén per què no s'ha intervingut abans perquè "hi ha molta gent allà que està malament". A més, admet que els empleats estan totalment abocats a una situació molt crítica. 

Tot i que la seva mare no ha mort a causa del coronavirus, Carné denuncia que n'ha estat una víctima indirecta. "Si ma mare no ha tingut covid però ha patit una mala atenció, per mi està relacionat amb el virus indirectament". A més, ha reconegut que durant la primera onada la residència va tenir sort que no hi entràs el virus.  

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF