Societat 26/01/2023

Els projectes d'educació ambiental del Consell de Menorca arriben a més de 7.000 alumnes

Durant el curs passat es van oferir 26 tallers i es van dur a terme 393 activitats

Iván Martín
2 min
Alumnes participant a una acció d'educació ambiental.

MAÓEl Consell de Menorca ha recordat amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental que els projectes duts a terme per la màxima institució a l'illa han arribat a més de 7.000 alumnes, amb l'objectiu d'assolir la transformació social, promoure els valors i les actituds respectuoses amb la protecció de l'entorn, així com l'ús racional dels recursos naturals. De fet, el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera disposa d'un programa específic de coneixement i educació per al desenvolupament sostenible amb el repte d'assegurar que tots els agents implicats adquireixin les habilitats per promoure els estils de vida sostenible.

Una de les principals línies d'actuació en matèria d'educació ambiental va dirigida a la sensibilització i coneixement dels valors naturals i culturals en els centres educatius, impulsant tallers i activitats de temàtiques relacionades amb el canvi climàtic, indicadors ambientals, o el coneixement de la fauna i l'entorn natural de Menorca. Durant el curs passat es van oferir 26 tallers i es van dur a terme 393 activitats que van arribar a 7.321 alumnes. Aquest curs s'ofereixen 23 tallers diferents, que ja han arribat a 1.422 alumnes durant el primer trimestre del curs. A més, des de l'any 2018 l'Agència Menorca Reserva de Biosfera edita un conjunt d'unitats didàctiques, quaderns de camp i contes que són utilitzats com a suport als tallers.

La difusió de valors i pràctiques ambientals a la ciutadania és un altre dels àmbits d'actuació prevists en el Pla d'Acció, en què destaquen iniciatives com el programa d'activitats i visites guiades Viu Menorca Biosfera, l'Estratègia Alimentària de Menorca i les activitats vinculades, o la marca Menorca Reserva de Biosfera. D'altra banda, el Pla d'Acció d'Educació Ambiental per a la Sostenibilitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i del Ministeri d'Educació preveu entre els seus principals eixos d'actuació que aquesta sigui transversal en les polítiques públiques. En aquest sentit, el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera preveu la redacció conjunta i amb la participació de tots els sectors educatius d'un Pla de Treball en Educació per al Desenvolupament Sostenible de Menorca. És per aquest motiu que enguany s'ha iniciat la redacció amb la col·laboració de tots els agents implicats. Actualment, hi ha un primer esborrany en fase revisió, i està prevista una reunió de treball conjunta abans de redactar el document final.

stats