Societat 08/07/2021

El PP demana que Aina Calvo comparegui al Parlament per explicar el protocol que s'aplica als migrants

El grup parlamentari vol que la delegada el govern espanyol doni explicacions sobre l'increment d'arribada de pasteres a les Illes

ARA Balears
1 min
La delegada del govern espanyol, Aina Calvo

PalmaEl Partit Popular ha sol·licitat la compareixença urgent de la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, a la comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament per donar explicacions sobre el protocol que s'aplica als migrants que han arribat a les Balears. Els diputats del grup parlamentari demanen que Calvo doni explicacions sobre les actuacions que s'han fet fins ara en aquest sentit i quines es pensen fer en un futur amb relació a l'increment de pasteres que arriben a les Illes, el control sanitari que els fan passar i el tracte que han rebut.

La petició també fa referència a la fuga d'alguns dels migrants que han arribat i han donat positiu en covid-19. A aquestes peticions s'hi suma el comunicat que va emetre el Sindicat Unificat de Policia (SUP), en què reclamen infraestructures adequades que compleixin amb les mesures de seguretat per atendre i custodiar els migrants que arriben a l'Arxipèlag, així com més mitjans materials i més personal per desenvolupar la funció policial.

Cal recordar, però, que la Prefectura Superior de la Policia Nacional va desmentir dimecres en un comunicat que hagin arribat "immigrants radicalitzats entre els ciutadans algerians arribats en pastera a Mallorca en els darrers dies", tal com ha publicat "un mitjà de comunicació de premsa escrita", en referència al Diario de Mallorca. Els agents van puntualitzar que "no es té constància de cap dada que avali aquesta informació".

stats