Societat 06/07/2021

El Sindicat Unificat de Policia denuncia la gestió de l'arribada de pasteres a les Balears

L'organització lamenta que el 'modus operandi' davant aquests fets es caracteritza per la "improvisació"

ARA Balears
2 min
Dues pasteres que varen arribar l'any passat a Mallorca.

PalmaEl Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat al Consell de Policia –màxim òrgan de representació i negociació de la Policia Nacional– la gestió que s'està fent de l'arribada de migrants en pasteres a les Balears, segons ha informat Europa Press a partir d'una nota de premsa de l'organització sindical. El SUP considera que és "més que evident" que "les Balears són una via d'entrada d'immigració il·legal".

Per això, han recordat que fa anys que demanen a les autoritats competents que "articulin unes infraestructures adequades que compleixin amb les mesures pertinents de seguretat per atendre i custodiar aquestes persones". També reclamen que "es dotin de més mitjans materials i més personal per desenvolupar la funció policial".

En aquest sentit, i entenent que hi ha hagut "temps suficient" per planificar l'arribada de pasteres a les costes per a aquest 2021, ha insistit que "fa anys que el SUP denuncia la situació i l'augment de persones que accedeixen a les Balears de manera irregular". De fet, els membres de l'organització han recordat que "aquest cap de setmana s'ha vist com aquestes persones han estat llargues hores custodiades al garatge de la Prefectura Superior de la Policia de les Balears perquè no tenien cap altre lloc on reubicar-les, tot i ser contactes estrets de covid-19".

D'altra banda, el sindicat alerta de la "preocupació" dels agents a l'hora d'afrontar aquest tipus de serveis, atès que es caracteritzen per la "improvisació". Això, diuen, "pot generar un risc per als policies i per a les persones que arriben en pastera".

El SUP lamenta que "tot continua igual", malgrat que ja s'han reunit amb gairebé tots els partits polítics i autoritats responsables per denunciar aquests fets i que, fins i tot, ho han plantejat al Congrés. "En aquests moments hi ha uns 40 migrants arribats en pastera, alguns sense proves de covid-19 fetes, distribuïts en diversos llocs de la Prefectura Superior de Policia de les Balears i custodiats per policies", critiquen. Davant això, la intenció és "continuar denunciant".

stats