Societat 05/07/2021

Es desconeix on són nou migrants que varen arribar dissabte a Cabrera i que són contactes estrets de positius en covid-19

Dels 32 que hi varen arribar, només dos són a l'hotel Palma Bellver

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les Illes Balears

PalmaLes autoritats desconeixen on són 9 dels 32 migrants que dissabte varen arribar a Cabrera i que són contactes estrets de positius en covid-19, segons ha informat Europa Press. Fonts properes a la investigació assenyalen que el 3 de juliol a les 12.30 h varen ser rescatats d'aigües de Cabrera un total de 32 migrants que s'havien repartit en dues embarcacions. En arribar al port de Palma, es va comprovar que un d'ells era positiu en coronavirus, així que tots varen ser confinats a l'estació Marítima. Després de fer proves a tot el grup, es varen detectar tres positius més. Els quatre varen ser traslladats a un hospital.

Davant d'aquesta situació, es va comunicar als 28 migrants restants que havien de fer una quarantena de 10 dies. Per això, i davant "la manca de resposta del Govern", se'ls va traslladar diumenge a la una de la matinada de a la prefectura de policia, on varen ser ubicats al garatge per garantir-ne l'aïllament.

Durant la jornada de diumenge, la meitat dels migrants varen ser traslladats a l'hospital de Sant Joan de Déu i 11 varen quedar a dependències de la Policia Nacional fins que va acabar el termini de retenció. Llavors varen ser posats en llibertat. Només dos varen quedar a les dependències policials, i aquest dilluns han estat traslladats a l'hotel Palma Bellver. Es desconeix si els altres nous estan mantenint l'aïllament pertinent, encara que varen quedar a càrrec d'una ONG.

stats