Societat 03/07/2021

Troben dues pasteres amb 32 migrants en aigües de Cabrera

En una hi anaven 17 persones i en l'altra, 15

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes.

PalmaEl Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han rescatat aquest dissabte 32 persones immigrants en aigües de Cabrera. Segons informa Europa Press, han travessat la Mediterrània en dues pasteres.

A la primera, hi anaven 17 persones: 16 homes i una dona. En la segona hi havia 15 immigrants: 14 eren homes i també hi havia una dona. A tots se'ls farà una PCR per detectar si estan contagiats de coronavirus.

En cas que algun doni positiu, se'l traslladarà a Son Espases. Els que tinguin un resultat negatiu hauran d'estar 10 dies en quarantena abans de viatjar a la Península, on diverses organitzacions no governamentals (ONG) se'n faran càrrec. Amb aquestes dues noves embarcacions, aquest 2021 els efectius de Salvament Martítim i de la Guàrdia Civil ja n'han trobades 15 a Mallorca amb 229 migrants. Segons dades de la Delegació del govern espanyol a les Illes, a Eivissa n'han arribades tres amb un total de 33 ocupants; a Formentera n'han interceptades dues amb 35 persones a bord i a Menorca, cap. Cal recordar que durant el 2020 un centenar de pasteres varen arribar a les Balears.

stats