Societat 11/10/2022

Un policia local diu que Subirán va manipular la seva declaració durant el cas Cursach

"Em van fer estar al calabós 24 hores. Estic convençut que va ser per estovar-me", ha declarat el membre de la patrulla verda

2 min
L'edifici dels Jutjats de Palma, a Avinguda Alemanya.

PalmaUn policia local de la patrulla verda ha assegurat aquest dimarts com a testimoni del judici del cas Cursach que el fiscal Miguel Ángel Subirán va manipular la seva declaració en seu judicial. "Hi ha coses que jo vaig dir i no consten i altres que es posen en boca meva que realment va dir el senyor Subirán", ha afirmat l'agent municipal.

Així ho ha declarat, per exemple, quan el fiscal li ha preguntat si el repartiment de la feina es feia de manera "arbitrària", tal com consta a la seva declaració per escrit. "Jo no vaig dir que era arbitrari, se'm va demanar com es feia i després ell em va demanar si era arbitrari", ha explicat el policia local, qui ha manifestat que se sentia pressionat a l'hora de contestar.

"Fins al darrer moment, jo estava convençut que aniria a la presó. Ho van fer per estovar-me. Tenint domicili conegut, propietats i família, i fent feina a l'Ajuntament, em van fer quedar al calabós 24 hores", ha relatat. En aquest sentit, ha explicat que Subirán l'animava: "Vostè continuï mentint", li deia, segons el testimoni. "Ell volia més", ha afegit.

Declaració guiada

Per altra banda, un dels advocats de la defensa del cas Cursach li ha demanat si ells tenien "la impressió que els membres del Grup Cursach estaven avisats abans de fer una inspecció", a la qual cosa també ha contestat que no. "Jo no vaig dir això. Això figura a la meva declaració, però no ho ratific", ha assenyalat l'agent, qui ha mantingut que –en qualsevol cas– tampoc va tenir aquesta percepció.

A preguntes de l'advocat de la defensa de Tolo Sbert –mà dreta de Cursach–, el policia ha afirmat que va fer un relat complaent i que "el senyor Subirán anava guiant: si tu no ho treies, ho introduïa ell". "En el seu conjunt, la declaració va ser guiada", ha afegit. Per acabar, el lletrat li ha demanat: "Va prioritzar el seu instint de supervivència i llibertat?", a la qual cosa ha contestat: "Sí, és clar".

stats