Tribunals
Societat 23/10/2023

Un policia insinua tractes de favor de l'Ajuntament de Calvià a locals nocturns de Magaluf

L'Audiència de Palma ha reprès aquest dilluns el judici contra l'excap de la Policia Local

ARA Balears
2 min
Imatge del judici, a l'Audiència de Palma.

PalmaL'Audiència de Palma ha reprès aquest dilluns el judici contra l'excap de la Policia Local de Calvià, altres tres agents i dos empresaris acusats de diversos delictes d'extorsió, amenaces i corrupció, entre d'altres, per als quals la Fiscalia demana penes de presó que freguen els 30 anys, així com penes d'inhabilitació per als funcionaris públics. Aquest dilluns dematí ha estat el torn de declarar d'un agent de la Policia Local de Calvià, qui ha apuntat a un possible tracte "no homogeni" de l'Ajuntament de Calvià respecte de locals d'oci de Magaluf, referits a les mesures per activar en funció de determinats incompliments.

En la seva declaració com a testimoni, en el judici contra un grup de policies locals i empresaris acusats d'extorsionar locals de la competència, l'agent ha explicat que en alguns incompliments –per exemple, de temes de renous– de les empreses vinculades als acusats, les mesures preventives tardaven més temps a aplicar-se. Durant la seva declaració, l'agent ha relatat que en una ocasió l'excap de la Policia Local, José Antonio Navarro, va ordenar d'imprevist la comprovació dels renous d'una terrassa de la competència dels avui acusats.

Aquest policia ha admès que en algunes ocasions podia semblar que els locals que havien de ser objecte d'inspecció havien rebut un preavís, tot i que ell, ha matisat, mai no va presenciar cap instrucció en aquest sentit. Un altre cap de la Policia Local de Calvià entre 2001 i 2011 ha assenyalat –per una altra banda, i en relació amb el que va dirigir la Policia Local de Marratxí, Antonio Ledesma, que havia estat agent a Calvià– que el va rellevar del torn de vespre "per manca de confiança".

Segons ha relatat, altres agents li havien traslladat alguns comportaments estranys. "Desapareixia durant el servei, tardàvem a localitzar-lo i no sabíem on era o on havia anat", ha afirmat. El mateix agent ha assenyalat en referència a Navarro, l'excap de policia de Calvià, que mai no va intentar influir en les actuacions policials a favor o en contra de determinats locals. "Ni tenia capacitat ni ho hauria permès", ha apuntat.

La Fiscalia acusa els policies d'extorsionar locals de Magaluf amb inspeccions irregulars per espantar la clientela i així beneficiar la competència. A més, els agents també haurien obtingut beneficis fent feina directament com a assessors laborals per a les empreses, cobrant les factures a través de societats a nom de terceres persones.

stats