Audiència Provincial
Societat 21/09/2023

Policies locals de Calvià seran jutjats per extorsionar personal de locals d'oci

La Fiscalia demana per a tots penes de presó que freguen els 30 anys

ARA Balears
2 min
Audiència Provincial de les Balears

PalmaUn excap de la Policia Local de Calvià, quatre agents més i dos empresaris seran jutjats a partir del 16 d'octubre imputats per diversos delictes d'extorsió, amenaces i corrupció. Estan acusats d'extorsionar locals de Magaluf per perjudicar-los davant de la competència, beneficiar-ne d'altres i obtenir beneficis. La secció primera de l'Audiència Provincial ha fet aquest dijous una vista prèvia del judici que ha acabat sense acord entre les parts.

La Fiscalia demana per a tots penes de presó que freguen els 30 anys, així com penes d'inhabilitació per als funcionaris públics. L'excap de la Policia Local de Calvià i l'excap de la Policia Local de Marratxí s'enfronten cadascun a sis anys de presó per suborn passiu. Per al primer, el Ministeri Públic també demana deu anys per un delicte d'omissió de perseguir el delicte. Per part seva, els dos agents de policia s'enfronten a dos anys i 11 mesos de presó per extorsió i amenaces. Per als dos empresaris, el fiscal reclama sis anys de presó també per suborn passiu.

L'escrit d'acusació recull la visita el 2013 de dos agents de la Policia Local de Calvià a un local on haurien simulat la troballa d'una quantitat de droga que ells mateixos haurien dipositat anteriorment per, en paraules del Ministeri Públic, demostrar "el poder que tenien per perjudicar-los". El fiscal explica també que quan aquest fet va ser denunciat, l'excap de policia encausat no només no va investigar els fets, sinó que va amenaçar de querellar-se si el difonien als mitjans de comunicació.

Els policies feien tasques de gestió administrativa per a alguns locals

A més, tant aquest acusat com un altre, que havia estat cap de Policia Local a Marratxí i que a Calvià actuava com a inspector, feien tasques de gestió administrativa per a alguns locals d'oci que cobraven a través de societats. Gràcies a aquesta relació, aquests locals rebien un tracte de favor i eren avisats quan s'havien de fer inspeccions, segons l'escrit del Ministeri Fiscal.

stats