Societat 22/04/2022

La planta fotovoltaica de Son Reus funcionarà a partir de maig

El parc permetrà augmentar un 8,4% les energies renovables de Mallorca

ARA Balears
1 min
Imatge de plaques solars.

PalmaLa planta fotovoltaica de Son Reus començarà a funcionar a partir de maig, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Transició Energètica, Sector Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, durant una visita a les obres.

El nou parc, que actualment està en la darrera fase d'execució, tindrà una potència de 12,53 MWp i permetrà incrementar les energies renovables que es generen a Mallorca fins a un 8,4%, segons recull Europa Press.

Produirà 20,17 GWh a l'any

Més precisament, aquesta planta fotovoltaica produirà 20,17 GWh a l'any, que es gestionaran a través de 58 inversors de 185 kVA cadascun i sis centres de transformació dobles, ha detallat Endesa, que també participa en aquest projecte.

Yllanes ha destacat que el parc generarà l'energia equivalent a 5.000 llars i reduirà l'emissió de 16.499 tones de diòxid de carboni, xifres necessàries perquè les Balears puguin assolir la descarbonització abans del 2040.

1.119 ametlers i garrovers

Aquesta iniciativa pertany a un conjunt de projectes d'energies renovables que Endesa té projectats a Balears, a llocs com Sa Caseta, Biniatria, Són Orlandis i Ca na Lloreta, amb una potència total de 56,6 MWp.

A més de la part tècnica, Endesa també es compromet a sembrar 1.119 ametlers i garrovers en una finca agrícola de secà situada prop de la planta de Sa Caseta, per garantir la conservació de l'espai agrari.

stats