Societat 24/02/2022

La Dragonera, la primera illa de les Balears que funciona 100% amb energies renovables

El Consell de Mallorca i el Govern hi han muntat 12 plaques solars per donar energia renovable a les instal·lacions que hi ha

1 min
Les 12 plaques solars instal·lades a Sa Dragonera.

PalmaLa Dragonera estarà a partir d'ara completament descarbonitzada, després que el Consell de Mallorca i el Govern hi hagin instal·lat 12 plaques solars. Aquesta iniciativa, que ha tingut un cost de 112.300 euros, garantirà l'ús d'energies renovables a totes les instal·lacions de l'illa, que inclouen els refugis per als equips d'investigació i dos fars. En futur, la intenció d'aquestes institucions és que aquesta energia es pugui fer servir també a les barques públiques que circulin per aquesta zona.

Vistes des de la Dragonera.

Les plaques solars s'han col·locat a prop de les instal·lacions, a una zona que no es veu des de Sant Elm i que és gairebé imperceptible des de l'entrada de l'illa, per tal de generar el menor impacte paisatgístic possible. En aquest sentit, la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assegurat que es tracta d'unes instal·lacions "molt ben mesurades".

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha remarcat que aquesta és la primera passa perquè l'Administració balear comenci a fer efectiva la descarbonització de la resta d'illes de l'Arxipèlag. "És una iniciativa que té la vocació de continuar en el temps, encara que hi hagi un canvi de govern", ha manifestat. És per això que ha lamentat que fer una passa enrere quant a la descarbonització seria "un error imperdonable". "Crec que la ciutadania no estaria disposada a una política d'aquest tipus".

stats