Campos
Societat 07/05/2024

MÉS exigeix al Consell de Mallorca que denunciï a la Fiscalia el camp de polo il·legal de Campos

El portaveu de la formació ha alertat de l'elevat consum d'aigua que suposa aquest tipus d'esport

ARA Balears
2 min
El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora

PalmaMÉS per Mallorca ha exigit al Consell de Mallorca aquest dimarts que denunciï a la Fiscalia el camp de polo de Campos, que assegura que es troba en una situació d'irregularitat. En nota de premsa, la formació ha asseverat que hi ha evidències sobre la constància de l'activitat, encara que actualment estigui prohibida, ja que les instal·lacions estan ubicades en sòl rústic.

Per això, el portaveu de MÉS en el Consell, Jaume Alzamora, ha assenyalat que l'obertura d'un expedient per part del Consell "és del tot insuficient" i ha instat a "fer una passa més, acudir als tribunals i fer complir la llei". A més, ha considerat que el president insular, Llorenç Galmés, "no pot mirar a un altre costat davant de tantes evidències" i que ha d'"actuar". Alzamora ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) va desestimar el recurs presentat pel propietari i promotor dels dos camps de polo, per la qual cosa l'ordre de suspensió dictada l'any 2017 per l'Agència per la Defensa del Territori continua vigent.

Sobre aquest tema, ha citat els articles 187.6 de la Llei d'urbanisme autonòmica, que estableix que s'ha de posar en coneixement del Ministeri Fiscal qualsevol incompliment d'una resolució pública, "i aquest és el cas", ha assegurat. També, s'ha referit a l'article 150.4 de la Llei d'ordenació i ús del sòl pel fet que es podria estar incorrent en un delicte de desobediència a l'autoritat.

En una visita que ha fet a Campos, Alzamora ha afegit que la pràctica del polo va lligada a un consum "exagerat" d'aigua. "En una situació d'alerta per falta d'aigua no es pot permetre que se'n malbarati ni una sola gota i més en el cas de Campos, que presenta fuites d'aigua en la seva xarxa d'un 68%, segons les dades del Govern", ha dit. En paral·lel, el portaveu de MÉS ha registrat una sèrie de preguntes amb el propòsit d'esclarir si el Consell de Mallorca tenia coneixement d'aquests fets abans de la publicació de les imatges d'IB3 el cap de setmana passat, on s'observava activitat en el camp de polo. Finalment, Alzamora ha lligat aquesta situació amb l'agroturisme il·legal de l'exdirector de Transparència, Jaume Porsell, ja que, "s'ha actuat una vegada el cas ha botat als mitjans de comunicació".

stats