Societat 19/04/2021

Negueruela, sobre la vacunació de càrrecs del Govern: "No tenc cap notícia per no pensar que tots hem complit"

El portaveu de l'Executiu assegura que s'informarà en temps i forma a l'Oficina Anticorrupció

2 min
Un professional sanitari prepara una dosi de la vacuna contra el covid-19

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns que els càrrecs de l'Executiu "estan complint" les normes del pla de vacunació. "Estam complint les nostres normes, com no pot ser d'una altra manera". Sobre el requeriment de l'Oficina Anticorrupció, que ha reclamat les dades d'uns 1.600 càrrecs, Negueruela ha dit que s'està mirant "com s'han de donar". "No tenc cap notícia per no pensar que tots hem complit", ha continuat. El portaveu ha reiterat després de la reunió que "tots els membres del Govern s'han de vacunar de la mateixa manera que la població".

Quant a les insinuacions del Partit Popular, que ha fet recaure sospites tant sobre la presidenta del Govern, Francina Armengol, com sobre la portaveu del PSIB al Parlament, Pilar Costa, Negueruela ha demanat que els debats siguin "rigorosos" i ha lamentat que es faci "oportunisme polític per part de l'oposició". El portaveu també ha considerat que caldria que hi hagués "presumpció d'innocència, en lloc de presumpció de culpabilitat". "La ciutadania pot tenir clar que els càrrecs del Govern estan complint la norma", ha afegit.

Sobre si ell mateix s'ha vacunat, Negueruela no ha donat cap resposta concreta i ha assenyalat que la informació de tots els consellers "es donarà de manera agrupada". "Els càrrecs del Govern donaran la informació respecte d'aquest tema sense cap problema", hi ha insistit.

"Cap guerra" amb l'Oficina Anticorrupció

Pel que fa a les tensions entre el Govern i l'Oficina Anticorrupció per la vacunació de càrrecs, Negueruela ha assegurat que "no existeix cap guerra" en contra d'aquest organisme. "S'està recopilant la informació que s'ha demanat i el lliurament es farà en temps i forma", ha reiterat. Sobre si el Govern ha intentat obtenir el suport dels grups parlamentaris per aconseguir la reprovació del director d'aquest organisme, Jaume Far, Negueruela ha deixat aquesta pregunta sense resposta i s'ha limitat a indicar que el Govern ara treballa "a intentar solucionar la crisi de la pandèmia". "La llei [de l'Oficina Anticorrupció] es va aprovar fa dos anys al Parlament, no tenim res a dir-hi. Aquesta discussió correspon als grups parlamentaris, no al Consell de Govern", ha comentat.

Quant a la reclamació de MÉS per Mallorca de convocar la Comissió d'Ètica Pública del Govern, Negueruela ha recordat que hi va haver "una remodelació de l'Executiu fa poques setmanes" i ha apuntat que no sap en quina situació està aquest assumpte. "Tots els partits poden plantejar totes les mesures que considerin", ha assenyalat.

stats