Política 13/04/2021

El PP s'aprofita de la confidencialitat de les dades personals per insinuar que Armengol ja s'ha vacunat

La consellera de Salut, Patricia Gómez, insisteix que el Govern no ha tingut mai "cap voluntat d'amagar cap dada" a l'Oficina Anticorrupció

2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaLa disputa per la vacunació de càrrecs ha estat un dels punts estel·lars de la sessió de control al Govern en el ple del Parlament d'aquest dimarts. El PP ha tornat a utilitzar aquest cas com a arma en contra del Govern, al qual ha retret que no entregàs les dades dels vacunats que havia reclamat l'Oficina Anticorrupció –que afectaven 130.000 persones–, motiu pel qual ha reclamat transparència. Les acusacions dels populars han culminat amb les insinuacions de la diputada Núria Riera, que ha demanat a la consellera de Salut, Patricia Gómez, si la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja està vacunada. "Hi ha molts de rumors de polítics socialistes que estan o estaven en el Govern", ha dit Riera. "Pot assegurar que Armengol no s'ha vacunat abans que Yllanes? Pot assegurar que Yllanes ha estat el primer càrrec del Govern que s'ha vacunat? Col·laborarà, caigui qui caigui? O continuarà cobrint les mentides d'Armengol?", ha insistit.

"Jo no sé qui s'ha vacunat. He de saber si vostè està vacunada?", ha respost per la seva part Gómez, entre els crits dels diputats d'ambdues bancades. La Conselleria de Salut ha recordat, a més, que "els noms i cognoms de les persones vacunades són confidencials" i que aquesta informació no es pot facilitar. Fonts del Govern recorden que la presidenta no forma part de cap grup que ja s'hagi hagut de vacunar i els populars, per la seva banda, no han esgrimit cap prova ni indici que faci pensar que Armengol ja ha pogut rebre alguna dosi d'alguna de les vacunes.

La consellera ha assegurat que el Govern no ha tingut mai "cap voluntat d'amagar cap dada" a l'Oficina Anticorrupció i ha recordat que aquest organisme "ha rectificat" la petició inicial. "Han fet un altre requeriment que es contestarà dins el termini i en la forma escaient. Tot quedarà acreditat", ha dit Gómez sobre la reclamació d'accés a les dades de gairebé 1.600 càrrecs del Govern. La titular de Salut també ha remarcat que "no hi ha cap conflicte amb l'Oficina", i ha criticat que el PP "segueixi la mateixa estratègia de confrontació". "És clar que entregarem totes les dades", ha sentenciat durant el debat amb Riera.

Amb tot, la del PP no ha estat l'única pregunta sobre la vacunació de càrrecs i els requeriments de l'Oficina Anticorrupció. La diputada de Vox, Idoia Ribas, també n'ha fet referència i ha reclamat al Govern que n'entregui la informació. "Aquest Govern no oculta cap dada i molt manco a l'Oficina Anticorrupció", ha dit, a més d'explicar que l'ens dirigit per Jaume Far "no va demanar en cap moment el nom i llinatge dels càrrecs vacunats". "Va demanar la informació de tota la població vacunada entre el 26 de desembre i el 2 de març, la qual afecta 130.000 persones. I la normativa europea no permet això, perquè la petició s'ha de fer de manera proporcionada", ha afegit.

stats