Societat 22/08/2022

Negueruela, sobre la massificació turística: "Estam en ocupació plena i això era l'important"

El portaveu del Govern defensa que només s'estan promocionant les Illes "per als mesos d'hivern"

2 min
La platja de Cala Agulla aquest agost.

PalmaAmb la crisi per l'acord de patrocini amb el Reial Mallorca ja en vies de tancar-se, Iago Negueruela ha assegurat aquest dilluns després del Consell de Govern que la promoció turística que l'Executiu està fent de les Illes Balears és "estrictament" la que es va iniciar la legislatura passada, "amb productes específics per als mesos d'hivern, que és quan necessitam certa activitat per mantenir els llocs de feina".

Demanat per les crítiques dels residents a les xarxes —i també dels socis del Pacte— a la massificació turística que estan vivint aquesta temporada les Illes, el portaveu del Govern balear ha afirmat que la valoració "es farà a final de la temporada", però que "allò més important era que els treballadors i les treballadores s'incorporassin als seus llocs de feina". "Estam en ocupació plena, que crec que era l'important", ha subratllat.

Negueruela ha afirmat que "s'ha de recordar d'on venim, de dos anys de pandèmia", en què molts ciutadans "només han cobrat un subsidi per desocupació, mentre que ara cobren un salari, necessari per mantenir el seu nivell de vida". "Molts negocis que els dos anys anteriors no havien obert ho han fet enguany. Estam recuperant el nivell d'ingressos i el nostre teixit productiu", ha afegit.

Malestar per la saturació

La pregunta al portaveu i conseller de Model Econòmic arriba després que, les darreres setmanes, les crítiques a la massificació turística a les Balears hagin tornat a omplir les xarxes socials. Els embossos a les entrades de Deià i Valldemossa, les coes de vehicles per veure una posta de sol a la Foradada i accedir al Trenc i la platja de Cala Agulla, on no es pot veure l'arena pel volum de para-sols, són algunes de les imatges que han generat indignació entre els residents.

No només han estat els illencs que hi han mostrat malestar amb lemes com 'SOS Residents', sinó també els socis del PSIB. El coordinador de MÉS per Mallorca i batle de Deià, Lluís Apesteguia, reclamava (també a la xarxa) un estudi sobre la capacitat de càrrega a la serra de la Tramuntana, a més de "mesures valentes, rigoroses i immediates" contra la saturació.

Per part seva, el portaveu de Podem Palma, Jesús Jurado, demanava la setmana passada que es revisi l'acord amb la patronal dels creuers per permetre només un creuer i 5.000 persones al dia al port de Palma (tal com exigeix la Plataforma contra els Megacreuers) i defensava que el model turístic "que està drenant els nostres recursos i que amenaça la nostra societat amb precarietat, massificació i gentrificació ha de decréixer".

stats