Societat 20/08/2022

Palma rep aquest dissabte 16.500 creueristes

El port de Ciutat ha tingut de manera simultània cinc creuers amarrats

ARA Balears
1 min
Imatge del Wonders of the Seas, el creuer més gran del món, a Palma.

PalmaLes imatges d'aquest dissabte al port de Palma denoten la gran activitat turística que està tenint Mallorca en aquesta temporada. Un total de cinc creuers han estat amarrats de manera simultània i Ciutat rep només avui un total de 16.500 creueristes, segons les imatges recollides per IB3.

Cal recordar que fa uns mesos es va arribar a un acord entre el Govern –i concretament la Conselleria de Turisme, que lidera Iago Negueruela– i les principals navilieres que operen al port de Palma: Costa Cruceros, MSC Cruceros, TUI Cruises, Royal Caribbean i Marella Cruises. L'acord suposava limitar l'arribada de creuers a tres per dia i era la primera destinació de l'Estat a fer-ho.

El turisme de creuers ha provocat estira-i-arronses entre els socis del Pacte, sobretot entre el PSIB, d'una banda, i MÉS per Mallorca i Podem –amb els seus satèl·lits socials–, amb posicions més contràries a aquest tipus de turisme, de l'altra. En una entrevista amb l'ARA Balears, Negueruela reconeixia que "cal entendre que els moviments socials et poden criticar perquè consideren que és insuficient, ho entenc i cal que ens critiquin. La crítica podria ser menor, perquè és un bon acord".

A més, el mateix conseller de Turisme, qui també és portaveu de l'Executiu autonòmic, sostenia el maig passat que "l'alternativa" als límits posats de manera pactada amb el sector era "tenir dies amb cinc, sis o set creuers, i això no és sostenible per a la ciutat".

stats