Societat 05/07/2021

Les millors notes de la Selectivitat a les Illes: 11 al·lotes i quatre al·lots treuen més d'un 9

Dels 15 estudiants que superen el 9, la majoria són dones que han cursat la modalitat de Ciències

ARA Balears
2 min
Millors notes per illes: Irene Rodríguez Riera (Menorca), Sophie Roberts Perusko (Mallorca) i Dorotea Cursach Anglada (Eivissa)

PalmaLes millors notes de la Selectivitat 2021 a les Illes Balears les han tret majoritàriament dones i de Ciències. D'aquesta manera, enguany 11 al·lotes i quatre al·lots treuen més d'un 9, segons ha informat la Universitat de les Illes Balears (UIB) en un comunicat. Dels 15 alumnes que han superat el 9, 11 han estudiat la modalitat de Ciències i tres la de ciències socials.

Sophie Roberts Perusko, del Col·legi Sant Gaietà de Palma, és l’alumna que ha tret la millor nota a la Selectivitat de les Illes Balears: un 9,9. A més, ha obtingut un 10 de mitjana en el Batxillerat científic i un 9,96 de nota d'accés a la Universitat. Aquesta darrera nota és la que permet passar als estudis de grau, es calcula sobre 10 punts i és el resultat de la mitjana ponderada del 60% la nota mitjana de batxillerat i el 40% de la qualificació de la PBAU.

Han tret una nota amb unes dècimes inferiors a la de Roberts Perusko: Joan Mascarell Llabrés, del CIDE de Palma (9,7), Maria Neus Delicado Moll, del Col·legi Sant Antoni Abat de Son Ferriol (9,5), Marta González Alemany, del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma (9,5), Adam Gómez Nieto, de l'IES Llucmajor (9,5) i Dorotea Ursach Anglada, de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella (9,6).

Uns altres aspirants que han puntuat per sobre del 9 –i han estat presents a l'acte– han estat: Jara Villalonga Puertas, de l’IES Josep Maria Llompart de Palma (un 9,4), Eva Victòria Tomàs Verdera de Miguel, del Col·legi Madre Alberta de Palma (9,4), Andrea López Cuart, del Col·legi La Salle de Palma (9,4), Cristina Munar Machio, del Col·legi Beat Ramon Llull d'Inca (9,3), Pau Joan Servera, del Col·legi Monti-sion de Palma (9,3), Judit Nadal Vila, del Col·legi Monti-sion de Palma (9,3) i Esteve Morro Rotger, de l’IES Joan Maria Thomàs de Palma (9,93).

Aquest dilluns ha tingut lloc l'acte de reconeixement a la Universitat de les Illes Balears (UIB), en què han assistit els 15 alumnes que han tret les millors notes de la comunitat autònoma, a més dels seus familiars. També hi han participat el doctor Jaume Carot, rector, la doctora Carmen Touza, vicerectora d’Estudiants de la UIB, i el senyor Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern de les Illes Balears.

stats