Societat 22/02/2024

Més de 1.000 socis avalen la candidatura d'Antoni Llabrés a la presidència de l'OCB

L'entitat ha destacat que aquestes eleccions han estat històriques, ja que "no s'havia produït mai una participació tan elevada"

ARA Balears
2 min
Antoni Llabrés durant les votacions

PalmaAntoni Llabrés ha estat escollit nou director de l'Obra Cultural Balear (OCB) en les que ha estat unes eleccions històriques per a l'entitat, amb la votació de 1.173 socis que han avalat la candidatura de Llabrés. En un comunicat, l'OCB ha destacat que en els 60 anys d'història de l'entitat, "no s'havia produït mai una participació tan elevada en unes eleccions". En aquest sentit, ha remarcat que s'han quintuplicat els resultats del 2022, quan es varen comptabilitzar 235 vots emesos, i s'ha triplicat el rècord històric del 2005, primer mandat de Jaume Mateu, en què varen participar 433 socis.

Llabrés ha manifestat que l'alta participació demostra que l'entitat "està més forta que mai" i que "la seva base social està activa, implicada i preparada per afrontar l'escenari d'hostilitat i atacs continus a la llengua i a les principals senyes d'identitat". El nou president de l'OCB també ha agraït la participació de tots els socis que han votat i, especialment, la feina que s'ha fet des de les diferents delegacions de l'Obra arreu de Mallorca. "Assumim una gran responsabilitat perquè ens sentim a lloms de gegants, gegants que ens han precedit al llarg d'aquests 60 anys. Feim nostra tota la història de l'Obra, tota la tasca de presidents i juntes anteriors; però també de més enrere, de l’Associació per a la Cultura de Mallorca, d’Emili Darder, que en va ser el president. Venim de lluny i anam més lluny encara", ha expressat Llabrés.

Així mateix, ha agraït el compromís de tots els membres que formaran part del seu equip per voler-se implicar en el projecte, en un moment en què el context polític de les Balears "necessita una OCB més activa i reforçada que mai".

L'equip que l'acompanyarà en els quatre anys vinents està format per 16 persones, 11 de les quals ja havien estat membres de la junta directiva durant els dos darrers anys i cinc són de nova incorporació. És una llista paritària, integrada per vuit homes i vuit dones. Des de l'entitat han destacat les figures del sociolingüista eivissenc i expresident de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Isidor Marí; el filòleg, professor jubilat de la UIB i exdirector general de Política Lingüística, Joan Melià, i el jurista, exdirector de l’Advocacia de la CAIB i exdirector de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Lluís Segura. També en formen part el periodista Joan Carles Palos i la filòloga Neus Sánchez.

D'altra banda, la resta de membres de la junta directiva són els que varen iniciar el mandat el febrer del 2022. D'aquesta manera, continuen com a vicepresidentes primera i segona, Magdalena Serra i Catalina Bibiloni; Damià Perelló com a secretari, i Margalida Homar com a tresorera. Els vocals seran Maties Garcias, Pilar Arnau, Caterina Canyelles, Jordi Cloquell, Catalina Maria Bover i Neus Picó.

stats