Societat 21/03/2021

Més de 1.000 alemanys arriben a Mallorca amb vols de TUI

L'oferta de passatges d'aquest touroperador fins dia 11 d'abril té capacitat per moure 25.000 turistes a l'illa

2 min
Els primers turistes alemanys d'aquest 2021 arriben a Mallorca

Els avions de TUI Fly no volaven fins a Mallorca des del mes de novembre passat. Aquest diumenge, però, han vingut des de diferents aeroports d'Alemanya (Frankfurt, Hannover, Suttgart i Dusseldorf). La flota de TUI que ha arribat fins a l'aeroport de Son Sant Joan ha transportat al voltant de mil persones des d'Alemanya, ja que l'ocupació dels seus vols ha estat de més del 80 per cent, segons expliquen fonts del touroperador. Però en aquesta xifra no hi són totes les persones que volaven amb altres companyies que també han fet ruta fins a l'illa, com ara Eurowings i Condor Flugdienst. En tot cas, només l'oferta de vols de TUI fins dia 11 d'abril té capacitat per dur 25.000 passatgers a Mallorca des d'Alemanya.

Des de TUI matisen que no tots els passatgers són turistes, ja que ells ofereixen paquets de vacances o bé només els vols. Els passatgers del dia d'avui estaven molt repartits: "Un 50 per cent dels clients havien comprat paquets de vacances, que inclouen hotel, mentre que l'altre 50 per cent només havia comprat el bitllet per volar. Això indica que, molt possiblement, tenen casa a Mallorca".

Aquests primers turistes, o estrangers alemanys amb segona residència a l'illa, arriben just quan el descens de casos de coronavirus s'atura a les Balears. A més, l'increment de vendes de vols d'Alemanya cap a Mallorca ha provocat que el govern germànic s'hi pronunciï. La portaveu adjunta de l'executiu, Ulrike Demmer, va dir que s'havien d'evitar "els viatges no essencials". Sobre la intensificació de les ofertes de vacances dels touroperadors, va dir que són "decisions empresarials".

Consolidar la temporada

Els que arriben amb el paquet de vacances de TUI passaran els dies d'esbarjo a la Platja de Palma, a l'hotel Riu Concordia; a Alcúdia, on aviat obriran alguns establiments del Grupotel Alcúdia; i a Felanitx, on l'hotel Robinson Club Cala Serena, que gestiona TUI, ja ha rebut "els primers 200 turistes", que han anat arribant durant el cap de setmana.

Des de la direcció comercial de Grupotel Alcúdia expliquen a l'ARA Balears que dia 25 de març, dijous que ve, obriran les portes de cinc dels seus establiments (el grup gestiona 12 hotels). Treballen sovint amb TUI perquè el principal mercat turístic de Grupotel és l'alemany. Asseguren que amb vista a Setmana Santa "les vendes són bones, ja que l'ocupació és, de moment, d'un 50 per cent als hotels que s'obriran". Aquesta "tornada a la feina" permetrà que es recuperi "una part important del personal, encara que no tot, i que surtin de l'ERTO", apunten. El que falta, però, serà veure si la temporada es va consolidant: "Per a després de Setmana Santa sembla que ve un buit, tot baixa una altra vegada. Estam a l'espera de veure si el ritme es manté i podem tenir un 30 o un 40 per cent d'ocupació durant el mes d'abril", comenten des de Grupotel.

stats