Societat 17/03/2021

Alemanya demana als ciutadans que no viatgin a Mallorca

Qualifica l'increment de les ofertes dels turoperadors de "decisions empresarials"

2 min
Aeroport de Palma

PalmaEl govern alemany demana als ciutadans que no viatgin a Mallorca si no és estrictament necessari. Considera que s'han d'evitar els viatges no essencials i qualifica l'increment de les ofertes dels turoperadors de "decisions empresarials". Així ho ha dit la portaveu adjunta de l'executiu, Ulrike Demmer, en una roda de premsa, segons recull l'agència Efe.

Des que l'Institut Rober Koch de virologia va actualitzar el llistat de zones de risc per coronavirus i en va excloure les Balears, el govern alemany ha insistit a prescindir de qualsevol viatge que no sigui estrictament necessari. Per exemple, el portaveu de l'executiu germànic, Steffen Seibert, ha reiterat durant els darrers dies que, encara que no hi ha una advertència explícita contra els viatges a Mallorca, no implica que convidin a viatjar-hi. També ha remarcat que "llevar una advertència no representa una invitació a viatjar".

El president de la Unió Cristianodemòcrata, Armin Laschet, també s'ha sumat a aquesta petició. "Tot i que l'illa no és una zona de risc, hi ha perill de trobar-se amb gent que vengui de zones on hi ha una alta incidència", va dir ahir, dimarts.

Però aquesta cautela dels polítics alemanys no frenarà l'arribada de turistes a l'illa, ja que, per exemple, el turoperador TUI ha duplicat els vols que tenia previstos per cobrir la demanda de Setmana Santa, que passaran de 80 vols setmanals a 160. També Eurowings ampliarà la seva oferta a Mallorca a partir del pròxim cap de setmana i programarà 300 vols addicionals per les vacances de Pasqua, segons el diari alemany Süddeutsche Zeitung.

Pel que fa a les reserves hoteleres, la companyia Riu –accionista de TUI– ja té reserves per omplir un hotel i té previst obrir-ne un altre, el Playa Park. Segons fons de la companyia mallorquina les perspectives per a aquesta Setmana Santa "són positives", encara que prefereixen actuar amb cautela perquè "fer una reserva i cancel·lar és gratis" i el mercat encara és "molt volàtil".

stats