Economia 16/03/2021

El cap de partit de Merkel no recomana viatjar a Mallorca tot i que ja no considera l'illa com una zona de risc

El president de la Unió Cristianodemòcrata, Armin Laschet, ha assegurat que "existeix el perill de trobar-se amb gent que vengui de zones on hi ha una alta incidència"

ARA Balears
1 min
Turistes alemanys que varen arribar durant l'estiu.

PalmaEl president de la Unió Cristianodemòcrata, Armin Laschet, ha dit aquest dimarts que no recomana viatjar a Mallorca encara que l'illa ja no sigui considerada una zona de risc pel govern alemany.

Segons ha informat l'agència Efe, el cap del partit de Merkel ha assegurat que "Mallorca ja no es considera una zona de risc per la baixa incidència". Tot i això, ha dit que "no recomanaria viatjar a Mallorca" perquè "existeix el perill de trobar-se amb gent que vengui de zones on hi ha una alta incidència".

Laschet ha fet aquesta declaració en la seva condició de primer ministre de Renània del Nord-Westfàlia després que els periodistes li demanassin pel malestar del sector turístic a la seva regió davant el fet de no poder obrir els hotels mentre que és possible viatjar a Mallorca.

A més, el portaveu del govern alemany, Steffen Seibert, ha insistit durant els darrers dies que, encara que no hi ha una advertència explícita contra els viatges a Mallorca, no implica que convidin a viatjar-hi. A més, segons Seibert, continua sent vàlida la recomanació de prescindir de tots els viatges que no siguin estrictament necessaris.

Aquesta cautela dels polítics alemanys no frenarà l'arribada de turistes a l'illa, ja que, per exemple, el touroperador TUI ha duplicat els vols que tenia previstos per cobrir la demanda de Setmana Santa i passaran de 80 vols setmanals a 160.

stats