Societat 02/02/2021

Martí March: "L'escola és un dels espais més segurs que hi ha a les Balears"

El conseller d'Educació ha destacat al Parlament que les Illes són "una de les poques comunitats" que han finançat els mesuradors de CO2 i els filtres HEPA

ARA Balears
2 min
Martí March al Parlament balear.

El conseller d'Educació, Martí March, ha afirmat aquest dimarts al Parlament que "l'escola és un dels espais més segurs que hi ha a les Balears gràcies a la coordinació entre les conselleries de Salut i Educació i els centres educatius", en resposta a la interpel·lació sobre la ventiació a escoles i instituts.

En aquest sentit, March ha destacat que "som una de les poques comunitats de l’Estat que han previst el finançament de mesuradors de CO2 i filtres HEPA a tots els centres educatius, tant públics com concertats”. La inversió ha costat 1,2 milions d'euros.

Al llarg de la seva intervenció, el conseller ha destacat que "és clar que s'ha de prioritzar la prevenció de possibles contagis davant el confort tèrmic ideal". A més, ha assegurat que la Conselleria "ha estat atenent aquells casos en què les temperatures han estat excepcionalment baixes". D'altra banda, ha assegurat que els nous centres que s’estan construint es fan amb una alta qualificació d’eficiència energètica, la de nivell A.

Per últim, March ha recordat que la Conselleria va informar els centres que, en cas que poguessin tenir dificultats econòmiques derivades de la necessitat de posar més temps la calefacció, els cobriria la despesa corresponent. Els centres han de mantenir-la encesa més temps i, com a mínim, dues hores abans de començar les classes.

Cal recordar que els contagis de coronavirus dins les escoles han estat molt minoritaris al llarg del curs. Un total de 541 alumnes varen donar positiu la setmana del 23 al 29 de gener, segons va informar aquest dilluns la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa. Ja fa dues setmanes que el nombre d'alumnes contagiats minva: la setmana del 9 de gener es va assolir el rècord de la pandèmia, amb 638 estudiants contagiats, mentre que la setmana del 16 de gener varen ser 603.

stats