Societat 22/10/2020

Educació invertirà 1,2 milions d'euros en aparells de control de l'aire per als centres educatius

L'objectiu és assegurar una bona ventilació per evitar contagis de covid-19 pels aerosols

Ara Balears
1 min
Imatge d'una escola, a l'inici de curs 2020-21. / MANOLO GARCIA

PalmaLa Conselleria d'Educació destinarà 1.200.000 euros a aparells de control de l'aire per als centres educatius per garantir-hi la ventilació dels espais. Segons expliquen en un comunicat, aquesta inversió es fa perquè les darreres investigacions confirmen que el coronavirus també es transmet per aerosols, "cosa que implica que serà més important que mai garantir una bona ventilació de les aules també durant l'hivern", apunten.

La previsió de la Conselleria és dotar cada aula –i altres espais, com els menjadors o sales de professors– d'aparells que mesuren la concentració de CO2 per poder monitorar el grau de ventilació i la qualitat de l'aire. Aquests dispositius permeten determinar quan se supera el nivell màxim de CO2 recomanable, moment en què s'ha de ventilar l'espai per millorar la higiene respiratòria i disminuir el risc de contagi. D'altra banda, també es preveu comprar filtres (HEPA) per als espais en què s'hagi de purificar l'aire com a mesura complementària.

Educació s'està reunint amb els equips directius dels centres educatius per explicar la mesura i recordar les altres mesures preventives previstes al protocol per fer front al covid-19 a les escoles. Aquestes són, principalment: una ventilació contínua, estar dins espais tancats el temps estrictament necessari i obrir portes i finestres sempre que les condicions climatològiques ho permetin. A la classe de música es desaconsella cantar i utilitzar instruments de vent.

stats