Societat 10/05/2024

La consellera delegada de Riu Hotels, Carmen Riu, es jubila

El seu germà, Luis Riu, amb qui compartia el càrrec, hi continuarà en solitari

ARA Balears
1 min
La consellera delegada de RIU Hotels & Resorts, Carmen Riu.

PalmaLa consellera delegada de Riu Hotels & Resorts, Carmen Riu, ha decidit jubilar-se abans de l'estiu del 2024. Després de la seva jubilació, el seu germà, Luis Riu, amb qui comparteix la funció, continuarà en el càrrec en solitari.

Segons ha recollit Europa Press, Carmen Riu passarà a presidir el Consell d'Administració del Grup per enfortir la governança corporativa. A aquest òrgan també s'hi incorporen ara tots els membres de la quarta generació de la família Riu. Aquest fet marca l'inici del relleu generacional a l'empresa, un procés que la família durà a terme des dels òrgans de govern del grup.

Pel que fa a Carmen Riu, va iniciar la seva carrera professional a Riu el 1977 com a directora de l'hotel Riu Bali, de la Platja de Palma. Abans d'això, havia fet feina en diversos departaments d'hotel a diferents etapes en pràctiques en el negoci familiar. El 1978 va assumir la direcció de Recursos Humans, responsabilitat que va ampliar el 1981 amb la direcció d'Administració i Finances. Per afrontar aquestes noves responsabilitats, Riu va afegir a la seva llicenciatura en Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona diversos cursos de postgrau en direcció de personal i empresa familiar.

El 1998, després de la mort del seu pare, Luis Riu Bertrán, Carmen Riu va ser nomenada consellera delegada juntament amb el seu germà Luis. Ara, a prop de complir els 70 anys, ha pres la decisió de retirar-se de la primera línia del negoci.

stats