La jutgessa condemna l’assassí de Patrascu a 22 anys de presó

Ha escoltat el veredicte del jurat popular i ha dictat sentència

La presidenta del Tribunal del Jurat ha condemnat aquest dimecres l'acusat d'haver matat Lucia Patrascu a 22 anys de presó per assassinat, concorrent la circumstància agreujant de parentiu.

La magistrada Gema Robles li ha imposat la pena de 22 anys de presó i inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna. A més, el condemnat haurà d'indemnitzar els seus fills amb 200.000 euros, quantitat de la qual es restaran els 4.748 euros ja lliurats quan va ser detingut.

El passat 14 de desembre el jurat popular va emetre un veredicte de culpabilitat contra el condemnat perquè considerava provat que va apunyalar i matar la seva parella el 29 de maig de 2016 al Port de Pollença. La sentència recorda que el jurat va considerar provat que l'acusat va apunyalar sis vegades la seva dona al balcó del domicili on havien conviscut fins a tres setmanes abans, sense que ella pogués defensar-se'n.

La magistrada destaca en la sentència que la impossibilitat de defensa de la víctima es dona tant pel lloc on va ser apunyalada (el balcó al qual va sortir per demanar ajuda) com per la ubicació de les punyalades i pel fet que algunes van ser amb la dona ja estesa en terra.

La jutgessa qualifica de transcendent que l'agressió va ser sobtada, en un lloc on la dona no tenia sortida, amb lesions per l'esquena i de manera totalment sorprenent, ja que "la víctima estava indefensa".

Per fixar la condemna en 22 anys, com demanaven les acusacions, la jutgessa ha tingut en compte el nombre desproporcionat de punyalades, "la fredor de l'acusat", que va continuar l'agressió quan la dona ja estava agonitzant, i les seves frases després de cometre el delicte: va dir al seu fill que ella havia de morir perquè era una puta.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF