Declaren culpable d'assassinat amb traïdoria l'home que va matar Lucia Patrascu

El jurat popular ha estat unànime i també ha demanat 22 anys de presó i 200.000 euros d'indemnització per als fills de la dona

Ioan Ciotau, culpable d'assassinat amb traïdoria i amb agreujant parentiu. Així ha declarat per unanimitat el Tribunal del Jurat Popular de l'Audiència Provincial de les Balears l'home que va matar Lucia Patrascu.

Després de la lectura del veredicte, l'acusació pública, la particular i la popular han demanat per a l'acusat una pena de 22 anys de presó i una indemnització de 200.000 euros per als fills de la dona morta. A més, li han denegat la concessió d'un indult. Per la seva part, la defensa ha reclamat la pena mínima establerta pel Codi Penal.

Tot i que el jurat popular no ha considerat demostrat el delicte de maltractament habitual per la falta de denúncies prèvies, no ha tingut cap dubte a rebutjar els atenuants de confessió, dilació indeguda i reparació del dany. El cas ha quedat vist per a sentència.

Els fets

Eren aproximadament les 10 h del 29 de maig de 2016 quan Lucia Patrascu entrava a casa seva al Port de Pollença i començà una forta discussió amb qui era el seu marit. Segons relata l'escrit de la fiscalia, ell li demanà on havia anat, la sacsejà i l'agafà fort pel coll. Ella va córrer fins a la balconada de casa seva a demanar ajuda mentre ell va anar a la cuina, agafà un ganivet i la matà amb sis ganivetades allà mateix.

Patrascu arribava a casa, precisament, després d'haver anat al quarter de la Guàrdia Civil de Pollença, on volia posar una denúncia contra el seu marit. Els agents que la varen atendre foren acusats de denegació d'auxili; a més, se'ls investiga en un altra causa per incompliment del deure d'investigar fets criminals. Lucia Patrascu no va formalitzar la denúncia per violència de gènere.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF