Societat 26/04/2024

Hotelers i empresaris s'oposen a la modificació del decret d'excessos del Govern

Assenyalen que les darreres esmenes "han agreujat més la situació i han generat un entorn propici per als problemes relacionats amb el turisme irresponsable"

ARA Balears
2 min
La llei antigatera va mostrar els seus efectes a partir de l’estiu del 2022

PalmaHotelers, restauradors i empresaris de l'oci de les Balears han expressat aquest divendres la seva oposició a la modificació del Decret Llei de turisme d'excessos i han arremès durament contra el Govern. Segons ha recollit Europa Press, l'Associació Hotelera de Platja de Palma, Restauració CAEB i l'Associació Balear d'Oci Nocturn i Entrenament (ABONE) han emès una declaració conjunta en què han posat de manifest el seu malestar. Així, han assenyalat que les darreres esmenes del decret "han agreujat més la situació i han generat un entorn propici per a l'augment dels problemes relacionats amb el turisme irresponsable".

Les associacions també han recordat que, com ja varen denunciar en el seu moment, i "després d'una exhaustiva anàlisi de contingut del decret modificat" han trobat nombrosos defectes "que afectarien de manera desproporcionada el sector hoteler, de restauració i oci, mentre que es deixaria de banda el veritable problema que afecta la zona de Platja de Palma: la proliferació de licoreres encobertes que fomenten el consum d'alcohol a la via pública, per la qual cosa donen pas a situacions de desordre i conflictes".

La llei, asseguren, manca de mesures efectives per abordar aquesta problemàtica, fet que evidencia una "manca de consideració" cap a les necessitats i preocupacions dels empresaris locals. "És especialment preocupant l'eliminació de l'únic punt que imposava certs límits als comerços de venda d'alcohol, com ara el tancament obligatori a les 21.30 h, mesura que contribuïa a disminuir el consum d'alcohol a la via pública durant les hores nocturnes", han apuntat.

En aquest sentit, han criticat la inacció per part del Govern, que no només "perjudicaria els empresaris, sinó que també en la tasca de la Policia Local i els inspectors de comerç "que es veuen desbordats per la manca de recursos i la magnitud del problema".

Per aquest motiu, les associacions han rebutjat la modificació del decret i han anunciat la seva determinació d'emprendre "les mesures que siguin necessàries" per revertir aquesta situació. Finalment, han instat l'Executiu i, concretament, el conseller de Turisme, Jaume Bauzà, a reconsiderar la seva posició i a fer feina de manera col·laborativa amb el sector empresarial per implementar mesures efectives que abordin de manera integral els problemes associats amb el turisme d'excessos a Platja de Palma".

stats