Societat 30/06/2021

La Policia Local no va detectar la fuga dels dos joves aïllats a l'hotel covid Palma Bellver

Un d'ells es troba amb coneguts de la seva família, mentre que l'altre hi va tornar hores després

A. T. / M. C.
2 min
Dos joves aïllats a l'hotel Palma Bellver.

PalmaLa Policia Local de Palma ha informat aquest dimecres que una patrulla municipal vigilava els voltants de l'hotel Palma Bellver en el moment que dos dels joves que estaven confinats van fugir. Segons el cos municipal, dos agents van muntar un dispositiu entre les 20.30 i les 00.30 h per vigilar que no es tornassin a repetir els actes d'incivisme de la nit anterior, en què els estudiants van llençar objectes al carrer des de les habitacions i van rebre alcohol dels bars de la zona a través dels balcons.

"És prou cridaner", reconeixen fonts de la Policia Local sobre el fet que no detectassin la fuga, tot i que reiteren que la seva funció era vetlar per molèsties que els estudiants havien provocat. "La vigilància dels confinats no la duim nosaltres", puntualitzen. Si bé la Conselleria de Salut manté agents de seguretat a l'hotel per vigilar que els joves compleixin la quarantena, la Policia Nacional també "fa passades per la zona" o hi van si se'ls requereix, segons han informat fonts del cos policial. Sigui com sigui, cap d'aquests efectius no va poder evitar que dos alumnes sortissin de l'hotel, segons ha avançat Antena 3 i ha confirmat la Policia Nacional a l'ARA Balears.

Els dos fugats van rebre l'ajuda d'una dona vinculada a moviments antivacunes i van aconseguir eludir el control de seguretat de l'hotel en el moment en què, suposadament, no hi havia cap patrulla policial. A les imatges enregistrades per la cadena estatal es pot veure que la dona explica al mitjà que "ja és suficient de retenir els joves" i que "ells parteixen voluntàriament perquè són lliures".

Façana sense vigilància

Fonts de la Policia Local adverteixen que la seva actuació es concentra "a la part de darrere de l'hotel especialment", que va ser on es va detectar que bars de la zona subministraven alcohol als confinats. "Però aquest hotel té dues façanes i pot ser que nosaltres fóssim a l'altra banda", expliquen amb referència al moment de la fuga. La Policia Nacional ha confirmat que un dels joves ha tornat hores després a l'hotel voluntàriament, mentre que l'altre està amb coneguts de la seva família.

Per part seva, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha afirmat que el jove que hi va tornar és major d'edat i n'està "penedit". Des de la Conselleria han aclarit que no hi ha inconvenient en el fet que els estudiants passin la quarantena a un domicili particular, ja que l'hotel s'habilita per facilitar un lloc d'aïllament a persones sense residència a Mallorca, però han de complir la quarantena i no poden agafar un avió.

Aquesta no és la primera vegada que estudiants que haurien d'estar confinats es fuguen. Dissabte passat van ser tres els joves que van aconseguir sortir dels hotels on eren i van abandonar l'illa sense cap autorització. Així mateix, cal recordar que el Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma en funcions de guàrdia va rebre aquest dimarts prop de 200 peticions més d'habeas corpus de pares dels estudiants confinats a l'hotel covid Palma Bellver pel macrobrot associat a viatges de final de curs des d'altres comunitats autònomes a Mallorca.

249 joves a l'hotel pont

El Govern ha traslladat a l'hotel pont covid Palma Bellver un total de 249 joves peninsulars que han tingut relació directa o indirecta amb el macrobrot que ha causat més d'un miler d'afectats a diferents comunitats autònomes. Els joves localitzats a Mallorca els han traslladat amb ambulància fins a l'hotel, on se'ls ha fet una PCR. Per ara hi ha 64 estudiants que han donat positiu, per la qual cosa la taxa se situa en el 25,7%.

stats