Societat 23/08/2021

Una jove de 19 anys sense patologies prèvies mor per coronavirus a Son Espases

La víctima encara no havia rebut cap dosi de la vacuna

ARA Balears
1 min
Sanitaris de les Illes.

PalmaUna jove de 19 anys sense patologies prèvies ha mort a l'hospital de Son Espases per coronavirus. La víctima, segons ha informat Europa Press i ha confirmat el Servei de Salut, havia ingressat fa més d'una setmana a Urgències de l'hospital Son Llàtzer, des d'on va ser derivada a l'UCI de Son Espases. La pacient, que encara no havia rebut cap dosi de la vacuna, va morir aquest dissabte.

Tot i això, Salut ha informat aquest dilluns que un 78,22% de la població diana de l'Arxipèlag ha rebut, com a mínim, la primera dosi, mentre que el percentatge de residents a les Illes que ja estan immunitzats contra el virus s'eleva fins al 72,18%. El Govern continua cercant fórmules per impulsar la campanya de vacunació a l'Arxipèlag i reconeix que espera que el mes de setembre hi hagi una remuntada de la vacunació.

Cal recordar que en només 15 dies la xifra de casos detectats per cada 100.000 habitants s'ha reduït a la meitat. El 9 d'agost les Balears registraren la major incidència acumulada de tot l'Estat, amb 863,1 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dilluns, en canvi, la xifra de casos és de 415,6, més d'un 50% menys.

Aquest cap de setmana la Conselleria ha comunicat tres defuncions més a causa del covid-19, xifra que eleva el total de morts des de l'inici de la pandèmia a 898 a l'Arxipèlag. A més, aquest dilluns s'han notificat un total de 174 nous positius.

stats