Societat 23/08/2021

La incidència del coronavirus cau en picat a l'Arxipèlag

Es manté la tendència a la baixa de tots els indicadors de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Un sanitari a Son Espases durant la pandèmia

PalmaContinua el descens de la incidència del coronavirus a les Illes Balears. Segons ha informat la Conselleria de Salut, en només 15 dies la xifra de casos detectats per cada 100.000 habitants s'ha reduït a la meitat i l'Arxipèlag es va acostant, progressivament, al final de la cinquena onada amb l'objectiu d'aconseguir la calma epidemiològica. El passat 9 d'agost les Illes registraren la major incidència acumulada de tot l'Estat , amb 863,1 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dilluns, en canvi, la xifra de casos per cada 100.000 habitants és de 415,6, més d'un 50% menys.

Per Illes, Eivissa és la regió amb una major incidència. Segons les darreres dades de Salut, la Pitiüsa gran té una incidència acumulada de 606,6 casos per cada 100.000 habitants. Una xifra molt superior a la resta d'illes. La segona amb més incidència és Mallorca, amb 395,6 casos, seguida de Formentera (369,6) i Menorca (308,4).

Una altra dada que confirma la tendència a la baixa de tots els indicadors de la pandèmia a l'Arxipèlag és la xifra de nous casos detectats les darreres 24 hores. Segons ha detallat Salut, aquest dilluns s'han notificat un total de 174 nous positius. Aquest és el segon dia consecutiu que es registra una xifra de nous casos inferior a 200 després de més d'un mes amb xifres a l'alça que, en alguns moments, han superat els 1.000 casos diaris.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Aquest cap de setmana també s'han notificat tres defuncions més a causa del covid-19, xifra que eleva el total de morts des de l'inici de la pandèmia a 898.

La pressió hospitalària continua baixant. Una jornada més, la xifra de pacients ingressats tant a les UCI com a planta dels centres hospitalaris de l'Arxipèlag continua descendint. Actualment, les Unitats de Cures Intensives de les Balears acullen 74 pacients, xifra que suposa un 21,7% de l'ocupació d'aquests llits, mentre que 223 pacients estan ingressats a planta. La xifra d'illencs atesos per Atenció Primària també continua a la baixa i actualment 7.232 residents a les Balears amb el contagi actiu o que han estat en contacte estret amb un cas positiu estan sota supervisió.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

La vacunació avança lentament

Les xifres de vacunació a l'Arxipèlag continuen el seu lent descens. Fins aquest dilluns a les Balears s'han administrat un total d'1.473.033 vacunes. Així, un 78,22% de la població diana de l'Arxipèlag ha rebut, com a mínim, la primera dosi, mentre que el percentatge de residents a les Illes que ja estan immunitzats contra el virus s'eleva fins al 72,18%. Salut continua cercant fórmules per impulsar la campanya de vacunació a l'Arxipèlag i reconeix que espera que el mes de setembre es produeixi una remuntada de la vacunació.

stats