Societat 09/08/2021

Les Balears registren la incidència de coronavirus més alta de l'Estat

Eivissa i Formentera són les regions amb més casos per cada 100.000 habitants

2 min
Un pacient a l'UCI de Son Espases

PalmaLa cinquena onada del coronavirus continua a l'alça a l'Arxipèlag i les Illes registren la incidència de coronavirus més elevada de tot l'Estat. Segons el darrer informe del Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada els darrers 14 dies a les Balears és de 863,1 casos per cada 100.000 habitants, una xifra que situa la Comunitat Autònoma com a zona de risc màxim per covid-19. A més, les dues regions espanyoles amb una major incidència de la pandèmia també són de l'Arxipèlag.

Eivissa té la incidència acumulada de contagis a 14 dies més alta de tot l'Estat, amb 1.292,3 casos per 100.000 habitants, seguida de Formentera, que actualment registra 932,5 casos per cada 100.000 habitants. Mallorca i Menorca tenen també una incidència elevada (624,6 i 387,9 casos per cada 100.000 habitants, respectivament), però estan més a prop de la mitjana estatal.

Cal recordar que, segons la darrera revisió del Ministeri de Sanitat, es recomana que la incidència acumulada del covid-19 no superi els 150 casos, xifra en la qual es trobava l'Arxipèlag abans de la cinquena onada, però que actualment està molt lluny d'assolir.

Tot i això, els darrers dies la tendència de nous casos registrats es manté a la baixa. Després de setmanes d'augments continus, en els darrers dies la xifra de nous positius detectats a les Balears cau diàriament i aquest diumenge la Conselleria de Salut va notificar 409 casos nous, 40 menys que dissabte i 129 menys que el mateix dia de la setmana passada.

Aquest augment de la incidència acumulada del coronavirus a l'Arxipèlag va acompanyada d'un increment de la pressió hospitalària. Actualment, un 24,3% dels llits disponibles a les Unitats de Cures Intensives dels centres hospitalaris de les Illes Balears està ocupat per pacients amb covid-19 i la xifra de pacients ingressats a planta a causa de la malaltia s'enfila fins a 347. A més, Atenció Primària atén un total de 12.912 illencs amb coronavirus o bé residents a l'Arxipèlag que han estat en contacte estret amb un cas positiu.

En aquest sentit, la Conselleria de Salut de l'Arxipèlag ja alertà que el pic màxim d'hospitalitzacions d'aquesta onada arribaria a mitjan agost, i a partir d'aquest punt s'esperava que el nombre de pacients ingressats a l'UCI i a les plantes dels hospitals anàs baixant progressivament fins a arribar a nivells d'abans de l'inici de l'onada i a poc a poc recuperar la calma hospitalària.

stats