Societat 29/08/2023

El Govern pagarà un complement de fins a 20.000 euros als metges d'àrees de molt difícil cobertura

L'Executiu també preveu desbloquejar la carrera professional dels treballadors sanitaris aquesta tardor

1 min
Una treballadora de l'Hospital Son Espases.

PalmaEl Decret de mesures urgents per captar i fidelitzar professionals sanitaris inclou un complement salarial per als metges i infermeres que ocupin places de molt difícil cobertura que pot arribar fins als 20.000 euros en el cas dels metges i fins als 15.000 euros en el de les infermeres. La consellera de Salut, Manuela García, ho ha explicat aquest dimarts, l'endemà de l'aprovació d'aquesta normativa en el Consell de Govern. Aquestes quantitats són el triple que les que cobraran els professionals dels llocs de difícil cobertura, malgrat que se'ls incrementarà el complement: els metges passaran de cobrar 4.000 euros anuals a 6.600, i les infermeres rebran 4.800 euros a l'any, en lloc dels 3.000 que cobraven fins ara.

García ha enumerat els criteris que es tindran en compte per determinar que una zona és de difícil cobertura: el preu mitjà de lloguer, la sobrecàrrega de treball a l'estiu, la impossibilitat de cobrir places amb oposicions o altres processos de selecció i l'acumulació d'hores extra per part dels treballadors. Quant a les zones de molt difícil cobertura, es valorarà si es tracta de llocs amb un dèficit de professionals de manera continuada que posa en perill una assistència sanitària adequada per a la població.

Sobre la situació de les Balears, la consellera ha recordat que a les Illes ja hi ha 54.500 persones amb més de 80 anys i ha remarcat l'exigència que provoca en l'assistència sanitària la població flotant que suporta l'Arxipèlag els estius. García ha indicat que el 2025 hi haurà un dèficit d'entre 348 i 487 metges a les Illes, mentre que només hi haurà 161 especialistes nous, que no asseguren el recanvi.

stats