Societat 30/06/2021

13 estudiants es varen fugar de l'hotel covid abans de la resolució judicial que permet que els que no han donat positiu puguin sortir

N'hi ha 12 d'Andalusia i un de Madrid

2 min
Estudiants en quarantena a l'Hotel Palma Bellever

PalmaEl vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha reconegut aquest dimecres que 13 estudiants es varen fugar de l'hotel Palma Bellver abans de la resolució judicial que permet que els que no han donat positiu puguin sortir. Yllanes ha fet unes declaracions al programa Al Rojo Vivo de La Sexta i també ha assenyalat que l'Executiu no sap on han partit aquests joves, encara que ha indicat que n'hi ha 12 d'Andalusia i un de Madrid. "La paraula 'escapar' em resulta complicada", ha volgut suavitzar el vicepresident quan la presentadora del programa li ho ha demanat. "Efectivament, a l'hotel hi ha custòdia privada i custòdia policial, però no pensem en una situació de tancament absolut i sota vigilància policial les 24 hores perquè ningú no es pugui moure", ha explicat. "Hi ha hagut possibilitat de moure's, però no sabem les destinacions", ha admès.

Segons Yllanes, el que pretenia el Govern "era precisament que passàs això: que persones que han estat contactes estrets amb algú que ha donat positiu poguessin agafar un mitjà de transport públic i col·lectiu i traslladar-se a altres territoris". El vicepresident ha fet aquestes declaracions minuts abans que el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma hagi resolt que només es poden mantenir en quarantena els estudiants que han donat positiu i que la resta –els 181 que han donat negatiu o no s'han fet prova– pugui sortir. "El que sí que s'ha fet amb aquestes persones, 12 de les quals són d'Andalusia i una de Madrid, és avisar immediatament les autoritats de les comunitats andalusa i de Madrid perquè puguin prendre mesures de control d'aquestes persones perquè no transmetin la malaltia", ha assenyalat.

El vicepresident també ha explicat que el Govern té constància de la sortida de dos estudiants més, segons ha comentat també aquest dimecres la consellera de Salut, Patricia Gómez. "Un era major d'edat i l'altre era menor. El primer "va tornar a l'hotel voluntàriament", mentre que el segon "passarà la quarantena sota la tutela de l'adult que els va acompanyar a la sortida".

stats