Economia 30/06/2021

Francina Armengol: "El Govern serà implacable amb qui es boti les normes"

La presidenta del Govern s'ha mostrat taxativa i ha titllat "d'irresponsabilitat i un perill" deixar sortir als estudiants de l'hotel pont

2 min
Francina Armengol ha comparegut davant als mitjans a la firma per segellar el finançament de la nova depuradora de Palma

Palma"El Govern serà molt dur, serà impecable amb qui es boti la legalitat", afirmava la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, amb relació a la polèmica desfermada pel macrobrot creat pels estudiants a l'Arenal aquesta setmana passada. Armengol ho ha volgut deixar molt clar i ha valorat que la població de les Balears han fet molts de sacrificis durant els 15 mesos que fa que dura la pandèmia per coronavirus. Segons ha dit, "per alguns irresponsables no tirarem a terra tot els esforços que ha fet la població de les Illes."

La presidenta s'ha mostrat ferma sobre la polèmica que envolta als alumnes que han de fer quarantena per haver mantingut un contacte estret amb persones positives per covid-19. "Durant els 15 mesos hem actuat de la mateixa forma", ha assegurat, i ha dit que no es fa cap excepció, i que si s'ha tingut un contacte estret s'ha de fer quarantena. A més, ha volgut evidenciar que en tot el que portam de pandèmia mai ningú no s'havia queixat de l'hotel on estan confinats els estudiants en qüestió. Alhora ha volgut indicar que l'hotel pont és una mesura que només es pren a les Illes i és una mesura que atorga seguretat. "L'hotel pont l'hem sufragat amb recursos públics i ha estat a la disposició de qualsevol ciutadà de les Illes que no hagi pogut fer aïllament a casa seva o per als turistes que així ho hagin necessitat", a més d'explicar que aquesta iniciativa és quelcom que tots els països emissors de turisme han valorat d'una forma molt positiva.

Per a Armengol no hi ha altra alternativa viable que no sigui aquesta, i ha fet esment que es parla d'un tema cabdal com és la salut pública. "L'altra opció és enviar-los amb un avió comercial i exposar-se que es contagiïn tots els viatgers a l'aeroport, la gent que viatja amb l'avió i amb qui es topin pel camí, i per a mi és una irresponsabilitat enorme des del punt de vista de la salut pública", ha afirmat Armengol. Així i tot, ha volgut esmentar que si el Tribunal exigeix que els alumnes puguin partir de l'hotel, així ho faran, però no compartiran la decisió "i crec que l'hem de poder no compartir", ha volgut destacar la presidenta. Igualment, ha volgut deixar constància que si hagués estat pel Govern la desescalada hauria seguit un altre ritme, per exemple, amb relació a les reunions socials, però des del Constitucional es va donar valor a la voluntat de la Fiscalia i el govern illenc va seguir el que se li va encomanar.

Portes obertes al turisme

"Hem aconseguit estar en una situació òptima per tenir turisme perquè volem tenir-lo", ha explicat Armengol, però al mateix temps ha sentenciat que "volem un turisme que vengui aquí amb la màxima seguretat". Ha volgut fer patent que del sector en depenen 200.000 llocs de treball i que es necessita que aquest turisme sigui responsable i respectuós.

stats