Política 28/06/2021

Francina Armengol: "Si es comporten incívicament, que quedin a casa seva"

La presidenta del Govern balear fa les primeres declaracions públiques amb relació al macrobrot originat a Mallorca

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha enviat un contundent missatge a totes les persones que es plantegin viatjar a les Illes: "Si algú es planteja viatjar a les Balears per comportar-se incívicament i posar en risc la salut i l'economia de les Illes, ho deim clarament: que quedi a casa seva. Qui vingui ha de demostrar el mateix compromís que els ciutadans de les Illes".

Aquestes declaracions, fetes a Twitter, són les primeres que ha fet públicament la presidenta balear amb relació al macrobrot originat a Mallorca. "Tothom, estudiants, famílies, institucions i policia, hem d'assumir la nostra responsabilitat", ha afegit Armengol. Aquests missatges arriben just el dia que s'ha tornat viral el hashtag #secuestroGobiernobalear, a partir del qual els joves que estan fent quarantena a diferents hotels de Mallorca "denuncien" la seva situació.

En el seu compte de Twitter, la presidenta ha aclarit que a les Balears, "com s'ha fet des que s'inicià la pandèmia (també amb residents)", s'ha aplicat el protocol de Salut amb els estudiants que havien vingut de viatge a l'illa, i s'han posat en quarantena 249 contactes estrets. Els protocols han confirmat, de moment, 62 contagis d'estudiants, que han estat aïllats "per evitar que contagiïn més persones". La quarantena que guarden els altres contactes estrets, per tant, permet protegir "la salut dels joves i la de la resta de la població".

Francina Armengol també s'ha referit, indirectament, al hashtag #secuestroGobiernobalear: "Ningú més que jo vol que tornin a casa, però hi tornaran quan hagin passat la quarantena, estiguin sans i no posin en risc la salut col·lectiva". Així, apunta que el Govern actua amb "contundència per protegir els ciutadans d'aquelles persones i empreses que han incomplit les mesures sanitàries, posant en risc amb el seu comportament la nostra salut i la reactivació de milers d'empreses i llocs de feina".

"Qui la fa que la pagui"

Com ja s'havia informat, el Govern ha emprès accions contra les empreses i establiments que han organitzat concerts i esdeveniments per incompliment de les mesures sanitàries. "El missatge és clar: qui la fa que la pagui. La seva irresponsabilitat ens fa mal a tots, tant a ciutadans com a empreses", ha sentenciat la presidenta balear.

Més presència policial

A més, ha anunciat que aquest dimarts hi haurà una reunió amb totes les institucions competents en matèria de seguretat "per reforçar les actuacions conjuntes", i també ha dit que han reclamat a l'Estat "reforç policial per augmentar les actuacions a les zones turístiques o allà on es posi en perill la salut pública".

stats