Societat 30/06/2021

Un nou brot posa en quarantena 21 joves catalans a un hotel d'Alcúdia

Galícia també ha confirmat que han trobat 49 positus en un cribratge voluntari fet aquest dimarts a l'aeroport de Lavacolla, amb 86 passatgers d'un vol provinent de Mallorca

M. C. / E. N.
2 min
Un professional sanitari fent una PCR a un jove.

PalmaContinua augmentant el nombre de persones afectades pels macrobrots a causa de viatges d'estudis a Mallorca. La Conselleria de Salut ha informat aquest dimecres que han posat en quarantena 21 joves catalans a l'hotel Bellevue d'Alcúdia, després que un d'ells hagi donat positiu en coronavirus i la resta hagin passat a considerar-se contactes estrets. El contagiat està pendent de ser traslladat a l'hotel pont de Bellver, a Palma.

D'altra banda, Galícia ha confirmat aquest dimecres que han trobat 49 positus en un cribratge voluntari fet aquest dimarts a l'aeroport de Lavacolla, amb 86 passatgers d'un vol provinent de Mallorca, segons ha informat Europa Press. D'aquests contagiats, la Conselleria de Sanitat de la comunitat considera que 33 estan associats als brots estudiantils de l'illa i 16 estan "en estudi".

Fins ara el megabrot ha afectat 286 persones a l'illa i 68 d'elles han donat positiu en covid-19: 16 són simptomàtics i estan ingressats a centres hospitalaris, 51 més –també asimptomàtics– estan a l’hotel medicalitzat Palma Bellver i un a l’hotel d’Alcúdia. Aquesta situació deixa una taxa de positivitat superior al 25%.

Dels 218 contactes estrets que han estat identificats i han resultat negatius, 181 romanen a l’hotel pont, 20 més al d’Alcúdia i un fa quarantena pel seu compte amb prescripció mèdica. Els estudiants reben assistència sanitària i personal a l’hotel les 24 hores. A més, 16 d'ells no han estat localitzats a les Balears. A més, 16 estudiants que havien d’ingressar a l’hotel de Palma no han estat localitzats i presumptament han tornat als seus domicilis. Són principalment d’Andalusia i Madrid. La Direcció General de Salut Pública ha traslladat la tota la informació a les comunitats afectades.

D'ençà que es van detectar els primers casos entre els estudiants que van venir de viatge d'estudis a Mallorca, la incidència acumulada a 14 dies (IA14) ha passat de 40 casos per 100.000 habitants a més de 90 casos. L'increment és especialment important en la població de 16 a 29 anys, en què la incidència ja arriba gairebé a les 300 infeccions per 100.000 persones.

Onze comunitats afectades

El macrobrot continua escampant-se per la Península i ja afecta onze comunitats autònomes i ha provocat almenys 1.610 contagis, segons Europa Press. Els darrers casos s'han trobat a Castella i Lleó, amb 23 persones contagiades i 79 contactes estrets. Madrid és el territori amb més contagiats, amb 662 casos. Galícia els xifra en 155; el País Basc en 189; Andalusia en 179; el País Valencià en 70; Catalunya en 166; Múrcia en 69; Castella-la Manxa en 19 i l'Aragó en 10. Pel que fa a Menorca, la xifra de joves catalans infectats ascendeix a 311.

stats