Societat 17/08/2020

La FEHM preveu una "nul·la" arribada d'alemanys a Mallorca a partir de dimarts

La presidenta de la federació assegura que la decisió del govern alemany tindrà conseqüències immediates en el sector mallorquí

Ara Balears
2 min
La reconversió de la Platja de Palma serà cap amunt

PalmaLa decisió d'Alemanya de declarar les Balears una zona de risc a causa de l'augment dels casos de covid-19 que s'hi ha detectat durant les darreres setmanes complica encara més la temporada turística a les Illes. La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha assegurat que és "obvi" que l'arribada de turistes a Mallorca serà "nul·la" a partir d'aquest dimarts.

Frontera ha assegurat que es tracta d'una mala notícia per als hotelers de les Illes que han fet "molts esforços" per preparar els seus establiments per fer front a la temporada turística marcada pel covid-19. La presidenta ha dit que la decisió del govern alemany tindrà conseqüències immediates per al sector hoteler mallorquí. Tot i aquesta previsió, Frontera ha assenyalat que s'ha d'esperar un parell de dies per veure com evolucionen els canvis de planificació dels vols.

Una de les zones més afectades per aquesta decisió serà la Platja de Palma, on la majoria dels turistes són alemanys. Precisament la presidenta de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma, Isabel Vidal, ha assegurat a l'ARA Balears que ha estat "un cop molt dur" i que aquesta setmana s'anirà veient com es desenvolupa la situació. Vidal espera que en la pròxima revisió que faci, el govern alemany tregui les Illes de les zones de risc.

Tot i que tenien una previsió del 43% d'ocupació, la presidenta assegura que aquesta xifra segurament baixarà. Per ara, remarca, cap hotel ha decidit tancar davant d'aquesta notícia, però "preferim ser previnguts abans de donar la temporada per perduda".

Vols programats

Aena ha assegurat a l'ARA Balears que, per ara, es mantenen vols que hi havia amb Alemanya. Per tant, aquest dilluns està previst que hi hagi a l'aeroport de Palma 70 arribades i 71 sortides i a Eivissa arribaran i partiran sis vols. Des d'Aena asseguren que per ara no hi ha hagut alteracions en els vols amb Alemanya, però que podria ser que es posassin més vols.

Recordem que des del moment en què el govern alemany va prendre la decisió d'incloure les Illes Balears en el llistat de zones de risc, tots els touroperadors alemanys varen decidir cancel·lar tots els viatges organitzats a l'Arxipèlag. L'Associació Alemanya de Turisme va explicar que era un "procediment normal" que els touroperadors cancel·lassin els paquets tancats si el govern desaconsellava els desplaçaments a una regió, tal com va fer l'executiu germànic divendres passat. A partir d'aquí, les anul·lacions s'aniran anunciant cada setmana per poder analitzar la situació sanitària a les Illes i actuar de manera proporcionada.

stats