Societat 26/01/2020

La família d'Óscar Kacper té prou recursos econòmics per cercar un habitatge, segons Cort

Tot i això, l'Ajuntament assegura que la família del menor desnonat no ha acceptat cap de les quatre cases que se li han oferit

Ara Balears
1 min
Óscar Kacper Szczesniak amb els seus pares davant la Policia Nacional

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest diumenge que la família d'Óscar Kacper Szczesniak, la qual van desnonar el desembre de 2019, disposa de recursos per cercar un habitatge, d'acord amb els informes tècnics municipals. Tot i això, el Consistori ha volgut reiterar que els Serveis Socials de Cort continuen oferint-los ajuda i els insten a acceptar-la.

"Les portes dels Serveis sSocials de Benestar Social i l'Oficina Antidesnonaments continuen obertes", informa l'Ajuntament en un comunicat. A més, asseguren que fa pocs dies que es van tornar a reunir amb la família per oferir-li un acolliment del Servei d'Acollida Municipal (SAM) adaptat a persones amb diversitat funcional, on podien estar tots els membres agrupats.

Durant l'estada al SAM, indiquen, la família tindria un acompanyament per a la recerca d'habitatge i disposaria de l'entrada per comprar una nova casa i les ajudes per al lloguer, que són de fins a 4.788 euros a l'any. En aquest sentit, el Consistori insisteix que "la família ha rebut l'oferiment d'aquest recurs des de fa més de dos mesos i encara no hi ha donat conformitat".

A més, l'Ajuntament destaca que sempre "ha estat al costat de la família per cercar solucions". Entre aquestes, hi destaca les quatre ordres de desnonament que ha ajornat des de 2015 gràcies a l'Oficina Antidesnonaments. Juntament amb això, l'Ibavi ha posat a la seva disposició fins a quatre pisos adaptats a les localitats de Petra, Manacor, Santa Margalida i sa Pobla, oferta per la qual encara esperen rebre resposta per part de la família.

stats