Societat 18/12/2019

Stop Desnonaments amenaça de denunciar l'Ajuntament de Palma i d'acudir a organismes internacionals

Els activistes demanen un habitatge públic alternatiu per a la família amb el jove discapacitat que va ser desnonada fa poc

Ara Balears
2 min
El jove desnonant, durant la concentració a la plaça de Cort

PalmaLa plataforma Stop Desnonaments ha anunciat aquest dimecres que si l'Ajuntament de Palma no reconeix els "gravíssims errors" que es van fer amb el desnonament de la família amb un menor discapacitat, prepararan accions judicials i acudiran a organismes internacionals.

L'entitat ha explicat en un comunicat que si el Consistori no els ofereix una alternativa d'habitatge públic aquestes festes nadalenques, començaran a preparar accions judicials en virtut de l'article 6 de la Llei d'habitatge balear. Segons els activistes, l'Oficina Antidesnonaments de Palma ha fet un acompanyament de la família "absolutament incorrecte" i els ha oferit una atenció "inadequada". També han dit que ha estat tan negligent que ha facilitat l'execució del desnonament en lloc de solucionar la situació.

En el comunicat han comentat que volen iniciar una col·lecta per fer front a les "possibles multes que ens puguin arribar" per haver participat en el desnonament de la família afectada i en l'organització del Sant Sebastià alternatiu. Preveuen, a més, que el jove discapacitat torni a intervenir en el pròxim ple municipal i han convocat una manifestació dissabte.

Cal recordar que Stop Desnonaments va demanar recentment la dimissió de la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, per aquest mateix cas. La regidora, però, va assegurar que el Servei d'Acollida Municipal (SAM) de l'Ajuntament de Palma ja ha oferit a la família afectada un allotjament temporal fins que trobi una solució. També va recordar que des del 2015 tant l'Oficina Antidesnonament com el SAM han atès la família, però no se'ls ha pogut oferir un habitatge d'emergència perquè no estan en una situació d'insolvència sobrevinguda, o sigui, la incapacitat de pagar un deute per causes imprevistes i sense tenir una voluntat d'incomplir amb el pagament.

stats