Joves
Societat 27/07/2022

'Entendre Mallorca per a transformar-la': l'Aplec crida a col·laborar en l'edició 2022

La campanya de micromecenatge acaba aquest diumenge 31 de juliol i encara es poden comprar entrades

2 min
Imatge l'Aplec durant la primera edició el 2021

PalmaL'Aplec Jove tanca aquest diumenge, 31 de juliol, la campanya de micromecenatge per finançar l'edició 2022. Entendre Mallorca per a transformar-la és el títol de la jornada formativa que han organitzat i que es farà dia 3 de setembre a Manacor.

El format d'aquesta segona edició inclou xerrades, tallers, debats i concerts. Ara per ara, ja han anunciat els temes que s'hi tractaran: la cultura com a conflicte, la lluita per a l'habitatge com a motor de canvi, la interseccionalitat i la reproducció social dins el feminisme i la situació actual de l'emergència climàtica. A més a més, es farà una taula rodona sota el títol Què fer? L'estratègia a debat i un debat sobre l'estat actual del moviment juvenil.

Enguany, fora les restriccions pandèmiques que l'any passat varen complicar l'organització, també han preparat una ballada popular i concerts per posar fi a la jornada.

Cartell de l'Aplec Jove 2022

Activitats autogestionades

L'organització no té recursos propis i, per tant, ha fet una campanya de micromecenatge per poder finançar les activitats. Segons concreten en la pàgina web de Totsuma.cat, preveuen necessitar un pressupost aproximat de 2.000 euros, dels quals en destinaran 300 als dissenys, 450 a marxandatge, 1.000 a pagar els grups dels concerts i 200 a la logística i les despeses extres. Per ara, quatre dies abans d'acabar, han assolit el 81% de la campanya.

Han preparat diverses recompenses, segons els tipus de col·laboradors. Per una banda, per a la gent jove, considerats de menys de 30 anys, que vulguin assistir a l'Aplec; aquesta opció inclou entrada, a més de diferents opcions de camisetes, mocadors i bosses de tela. Per l'altra, per a tota aquella gent que no pot assistir-hi, però que vol contribuir per a fer-lo possible, les recompenses inclouen únicament opcions de marxandatge, però no l'entrada.

Espai de trobada i formació

L'Aplec Jove s'autodefineix com a espai de trobada i debat del moviment juvenil mallorquí. El seu objectiu és ser una estructura que permeti aprofundir en la formació del jovent organitzat i promoure el diàleg entre diverses cultures polítiques i organitzacions.

La seva presentació va ser l'estiu del 2020, però a causa de les restriccions per la covid-19, es varen anul·lar les activitats. L'any passat, però, ja es va poder fer, tot i que amb aforament limitat i complint les diferents restriccions sanitàries, al claustre de Sant Domingo d'Inca.

stats