Meteorologia
Societat 28/02/2023

Emergències arriba a Lluc i evacua 20 persones: "Estan bé i segurs"

Ha explicat que aquest dimecres dematí "es reprendran els treballs per condicionar les carreteres de la Serra"

2 min
Lluc va ser un dels primers llocs on la neu va començar a acmular-se aquest dilluns

LlucLa Direcció General d'Emergències ha informat a través de Twitter que "ja ha arribat a Lluc i tots els atrapats al monestir i al refugi de Son Amer estan bé i segurs". Així, ha explicat que "20 persones han estat evacuades i que la resta romandrà al monestir". En aquest sentit, ha afegit en una piulada que aquest dimecres dematí "es reprendran els treballs per condicionar les carreteres de la Serra i la resta de tasques per restablir la normalitat".

A més, el servei ha anunciat que "les dues famílies atrapades a l'àrea recreativa de Menut I, cinc persones i dos cans, ja estan sent evacuades cap a Pollença". D'altra banda, també s'ha aconseguit arribar a les famílies que es troben al Coll de sa Batalla, a Escorca. "Estan tots bé i aviat els evacuaran", ha explicat el 112 a través de les xarxes socials.

A Menut hi havia almenys un grup de sis persones que havien sol·licitat l'evacuació, a més d'altres persones en el Coll de sa Batalla, una zona amb un restaurant i una benzinera on poden haver-se refugiat per passar el vespre. Uns 80 treballadors del 112, Bombers de Mallorca, Carreteres, Ibanat i Tragsa treballen en les carreteres que es comuniquen amb Lluc, des dels altres tres punts d'accés: Pollença, Selva i Sóller. L'objectiu és fer transitables les vies perquè es pugui sortir d'allà amb el vehicle propi.

"No és moment d'anar a veure la neu", ha manifestat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, a més d'insistir que "ni ho serà aquest dimecres ni el cap de setmana". "És millor veure-la per televisió", ha explicat, al mateix temps que demanava evitar riscos innecessaris en un moment en el qual la Serra manté una alerta vermella.

Les nevades i les tempestes que ha provocat el pas de la borrasca per Mallorca ha causat que les persones que continuen a Lluc quedassin sense llum ni aigua corrent. En aquesta situació, estan pràcticament incomunicades. Tot i això, han assegurat que per ara estan bé i que estan treballant conjuntament per fer front a aquests imprevistos. De moment, estan racionant en menjar davant de la impossibilitat de comprar aliments.

stats