Societat 30/10/2023

Educació nomena 44 directors de manera extraordinària

La majoria, 30 del total, corresponen a escoles d'Infantil i Primària (CEIP)

2 min
Infants en una aula d’un centre educatiu de Palma durant aquest curs escolar.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats, a través de la Direcció General de Personal Docent, ha nomenat de manera extraordinària 44 directors de centres educatius d'arreu de les Balears. Segons consta al BOIB, en primer lloc es proposa el nomenament durant dos anys dels directors d'11 escoles, un institut i dues escoles d'art, que exerciran entre l'1 de juliol de 2023 i el 30 de juny de 2025.

Per altra banda, Educació també nomena directors en pràctiques per un període d'un any. Aquesta situació es deu que la Conselleria ha comprovat que hi ha propostes de nomenaments que afecten funcionaris que no poden acreditar tenir el curs de funció directiva, imprescindible per exercir el càrrec. És per això que, als que estan en aquesta situació, se'ls nomena per un any amb efectes des de l'1 de juliol. "Quan hagin superat el programa de formació, se'ls nomenarà per un curs més, des de l'1 de juliol de 2024 fins al 30 de juny de 2025", estableix la normativa. En aquest cas es troben els directors de cinc escoles, un institut, una Escola Oficial d'Idiomes i una escola d'adults.

Directors sense el curs de funció directiva

En els centres en què la direcció ha quedat vacant per la renúncia del director en data de 30 de juny o 31 d'agost, Educació nomena els substituts amb efectes des de l'1 de juliol o l'1 de setembre, respectivament, i fins al moment en què es resolgui la següent convocatòria del concurs de mèrits. Aquesta situació afecta quatre escoles, un institut i una escola d'adults. En el cas dels nous directors que no tenen el curs de funció directiva, se'ls nomena per un any. És el cas dels titulars de quatre escoles i una escola d'adults.

Els directors de sis escoles, una escola d'Infantil, dues escoles oficials d'idiomes i dos instituts prorrogaran el seu mandat durant un any més, entre l'1 de juliol i fins al 30 de juny de 2024, després d'haver superat el curs de funció directiva, imprescindible per exercir el càrrec.

stats